Lego Haunted House

Tällä kertaa tutustutaankin vähän toisenlaiseen huvipuistolaitteeseen, eli mennään Lego-maailmaan ja vasta julkaistuun Haunted House-settiin.

Lego on julkaissut vuodesta 2009 alkaen huvipuistoaiheista Fairground Collection-sarjaa ja tähän mennessä on tullut 6 osaa. Ensimmäinen laite josta sarja lähti liikkeelle oli Grand Carousel(2009). Tämän jälkeen on julkaistu Fairground Mixer(2014), Ferrish Wheel(2015), Carousel(2017), Roller Coaster(2018) ja uusimpana Haunted House(2020).

Haunted House on Legon ensimmäisiä rakennussarjoja, jossa on uusi vanhemmille kuluttajille suunnattu ulkoasu ja pakkaus onkin varsin tyylikkään näköinen ja suhteellisen suuri. Valmiina kummituskartano on peräti 68cm korkea, 25cm leveä ja 25cm syvä ja koostuu kaikkiaan 3231 osasta.

Kartanon sisällä oleva vapaapudotuslaite perustuu hyvin pitkälti Disney-puistoissa oleviin Tower of Terror-laitteisiin. Kyseisessä laitteessa ajelu koostuu ensin kummitujunamaisesta ajelusta ja vapaapudotusosasta. Vaunu nostetaan tornin huipulle ja ennen pudotusta edessä olevat ovet liukuvat sivuun ja matkustajille aukeaa näkymä alas puistoon.

Lego Haunted House on toteutettu nukkekotimaisella tekniikalla, jossa seinät kääntyvät paljastaen talon sisäosat. Tämän rakentaminen oli todella mielenkiintoista ja vastaan tuli paljon ovelia tekniikoita. Kaikin puolin toteutus ja yksityiskohtien ratkaisut tekivät tästä varsin nautinnollisen kasata.

Vapaapudotuslaite tornin sisällä on toteutettu todella nerokkaasti ja toimii yllättävän hyvin. Kuten esikuvassaan, myös tässä vaunun ollessa ylhäällä, ovet aukeavat ennen pudotusta.

Lego Haunted House oli saatavilla Lego Vip-asiakkaille 20.5.2020 alkaen, jolloin se myytiin loppuun jo parissa tunnissa. Normaaliin myyntiin setti tulee 1.6.2020 ja hintaa tällä on Lego.com:ssa 229,95€.

Share