Pitts Special-vuoristorata avautui Powerparkissa

Tämän kesän ehdottomasti odotetuin uutuus avautui vihdoin Powerparkissa, keskiviikkona 24.6.2020. Pitts Special-nimisen vuoristoradan valmistumista on odotettu jo pitkään ja laitteen tietojen panttaus on ollut hieman ärsyttävää. Edellenkään radasta ei ole muita tarkkoja tietoja, kuin korkeus, 43,5m, ja pituus, 693m. Powerparkin sivuilla radan kerrotaan menevän läpi useiden silmukoiden, mikä on hieman harhaanjohtavaa, sillä itse ajattelen silmukat aina elementeiksi, joissa mennään pääalaspäin, jota tässä vuoristoradassa ei tapahdu kertaakaan.

Vaikkakin niukka info laitteen faktoista ja julkistamisen pitkitys on harmittanut, on mukava että suomeen saatiin jälleen iso vuoristorata.

Taitolentokoneen mukaan nimen saaneen uuden vuoristoradan on valmistanut saksalainen Gerstlauer Amusement Rides GmbH, joka on tehnyt myös Junker-vuoristoradan. Molemmat radat ovat väritykseltään samanlaisia ja vierekkäin ne tahtovat sekoittua toisiinsa, jolloin tulee vaikutelma että kyseessä on yksi iso vuoristorata.