Linnanmäen kahvi

Vuosia sitten kirppikseltä löytyi hieno punainen kahvipurkki, jonka kyljessä komeili maailmanpyörä ja teksti: Linnanmäen kahvi. Purkki on ollut itselläni aiemmin vitriinissä muiden iloisten väristen esineiden kanssa, kunnes se pääsi keittiön hyllylle ja siinä sitä katseltuani, alkoi kiinnostaa, mikä tämän kahvipurkin tarina oikein on?

Pienellä googlettamisella selvisi, että Pauligin valmistamaa Linnanmäen kahvia on saanut ainostaan voittamalla se Linnanmäen peleistä. Vuosista, milloin tätä on sitten voinut omaksi voittaa, onkin hieman ristiriitaa. Helsingin kaupungin museon sivuilla ilmoitetaan kyseisen tuotteen valmistusvuosiksi 1970-1973, kun taas Vilkkimäen kahvimuseon kokoelmissa olevassa purkissa on yhä kannessa tarra, jossa mainostetaan Linnanmäen 25-vuotisjuhlaa, joten se olisi ollut tuotannossa vuonna 1975.

Oma purkkini oli ostettaessa aika huonossa kunnossa, ruosteinen ja likainen mutta puhdistuksella ja pienellä oikomisella siitä tuli ihan siisti. Tosin pidän aina silmät auki kirppiksillä, josko tulisi vastaan parempikuntoinen yksilö, sen verran veikeä tuote kun on kyseessä.