|

Magia – Linnanmäki

Kiepin korvaajaksi Linnanmäelle 2017 hommattu Magia on hieno sekä vauhdikas laite, upeilla valoilla ja omalla teemamusiikilla. Laitteen on valmistanut Italialainen Technical Park, kyytiin mahtuu 20 matkustajaa ja  laitteessa on 140cm pituusraja.

Ajon aikana kiekko, jossa matkustajat istuvat reunoilla kasvot keskustaan päin, pyörii vauhdikkaasti ympäri ja kiekon alla oleva varsi pyörii myös. Laite aloittaa pyörimisen hitaalla vauhdilla, jossa varsi menee myötäpäivään ja kiekko vastapäivään. Seuraavaksi vaihdetaan pyörimissuuntaa ja laite nousee hydraulisesti vinoon, jolloin saavutetaan 15 metrin huippukorkeus. Tämän jälkeen varsi aloittaa kovemman vauhdin ja samalla myös kiekko vaihtaa pyörimissuunnan vastapäivään ja aloittaa kovan pyörimisen, jolloin g-voimat painaa matkustajat kiinni istuimiinsa. Muutaman nopean kierroksen jälkeen laite hidastaa ja laskeutuu alas.

Laitetta ajettiin vuosien ajan todella huonolla ajo-ohjelmalla, jossa kovat vauhdit tulivat heti ajon alussa ja loppu oli vain tylsää pyörintää. Onneksi vuodesta 2023 lähtien ohjelmaa muutettiin paljon paremmaksi ja nyt laite pyörii ensin maltillisemmin ja täysi vaihde pistetään silmään ajon loppupuolella, jonne se kuuluukin.

Magia – Linnanmäki

Valmistaja: Technical Park, Italia
Malli: Heavy Rotation
Avausvuosi: 2017
Korkeus: 15m
Istumapaikkoja: 20
Pituusraja: 140-195cm