Magia – Linnanmäki

Kiepin korvaajaksi Linnanmäelle 2017 hommattu Magia on hieno laite mutta hämmentää kyydillään.  Laitteen on valmistanut Italialainen Technical Park, kyytiin mahtuu 20 matkustajaa ja  laitteessa on 140cm pituusraja.

Ajon aikana kiekko, jossa matkustajat istuvat reunoilla kasvot keskustaan päin, pyörii vauhdikkaasti ympäri ja kiekon alla oleva varsi pyörii myös. Parin kovaa menevän kierroksen jälkeen vauhti hieman hidastuu ja laite nousee hydraulisesti vinoon, jolloin saavutetaan 15 metrin huippukorkeus. Tämän jälkeen kiekon pyörimisuunta vaihtuu ja laite laskeutuu takaisin alas.

Laiteen ajo näyttää ulospäin kovalta koko ohjelman ajan mutta kokemus on harmiksi aivan muuta. Magia laittaa kaasun päälle heti alussa, joka onkin todella hyvää menoa. Mutta kun laite alkaa nousta ja vaihtaa suuntaa, niin vauhti hiipuu täysin ja loppu ajo on silkkaa tylsyyttä. Luulisi että olisi tehty juuri toisin päin, että ensin vähän maltilla pyöritään ja lopuksi tulisi kovat vauhdit.

Magia on teemoitettu hyvin, on näyttävät valot ja oma soundtrack. Harmiksi ulkonäkö ja ajokokemus eivät kohtaa ja Linnanmäellä on tehty ratkaisu ajaa sitä tylsällä ajolla vaikka mahdollisuudet olisi kunnon pyöritykseen.

Magia – Linnanmäki

Valmistaja: Technical Park, Italia
Malli: Heavy Rotation
Avausvuosi: 2017
Korkeus: 15m
Istumapaikkoja: 20
Pituusraja: 140-195cm

Hyvää
  • Tyylikkään näköinen laite, iloa myös vierestä katsojille
  • Mukava teemoitus ja hauska musiikki
  • Täydessä vauhdissa yksi suomen parhaista kieputtajista
Huonoa
  • Laitteen potentiaali pilattu huonolla ajo-ohjelmalla
https://youtube.com/watch?v=qB7Zhs8F2g4