Ennätyksiä rikkova pudotuslaite saksaan 2019

Saksalainen Hansa Park-puisto avaa ensi kaudeksi ennätyksiä rikkovan Highlander-pudotuslaitteen. Itävaltalaisen Funtime:n valmistama laite tulee olemaan maailman korkein vapaasti seisova pudotustorni. Korkeutta tulee peräti 120 metriä ja ajon aikana koetaan 103 metrin pituinen vapaapudotus, jossa vauhti kiihtyy 120 km/h. Erikoisuutena laitteessa on tilttaavat penkit, jotka vaunun ylös noustua kääntyvät 30 astetta eteenpäin.

Tätä korkeampia vapaapudotuslaitteita on maailmassa kaksi mutta ne ovat osana vuoristoradan rakennetta. Paljoa tämä ei korkeudessa niille häviä, sillä korkein, Six Flags Great Adventure-puiston Zumanjaro-laite, on vain kuusi metriä korkeampi.

Näsinneulan näköalatasanne on juuri tuon 120 metrin korkeudessa, joten siitä saa vähän osviittaa kuinka korkealta alas tullaan. Suomen korkeimmat pudotuslaitteet, Linnanmäen Kingi ja Powerparkin Dragon Tower, jäävät korkeudessa tälle uutuudelle peräti 45 metriä, sillä ovat ”vain” 75 metriä korkeita.