Efteling purkaa Bob-vuoristoradan uuden tieltä.

Kausi 2019 tulee olemaan Bob-kelkkailuvuoristoradan viimeinen Hollannin Efteling:ssä, kun vuodesta 1985 asti kävijöitä viihdyttänyt rata puretaan uuden, 2020 avattavan, Max & Moritz-radan tieltä.

Sveitsiläisen Intamin:n valmistama Bob-rata on tavallisesta poikkeava rata, koska siinä ajellaan vaunulla pitkin kourua kuten olympialaisista tutussa talviurheilulajissa, kelkkailussa. Tämän tyypin ratoja on maailmalla käytössä tällä hetkellä enää yhdeksän ja harmi ettei tälle pystytä tekemään samaa kuin puiston Python:lle, jonka miltei koko rata uusittiin vuoden 2018 alussa, antaen puiston vanhimman radan jatkaa vauhdikasta menoaan vielä vuosiksi eteenpäin. Bob on jo laitteena vanha ja syy että tämän tyyppisiä ratoja ei enää valmisteta, ajoi Efteling:n päätökseen poistaa se puistosta ja rakentaa uutta tilalle. Mikäli kaikki menee hyvin, voi Bob:n menosta nauttia vielä vuoden 2019 syyskuuhun, jonka jälkeen sen purku aloitetaan.

Kuva: Efteling

Uusi rata tulee olemaan saksalaisen Mack Rides:n valmistama ja tarkoitettu nuoremmille kävijöille kuin alta väistyvä Bob. Uudessa radassa on itseasiassa kaksi rataa, Max ja Moritz ja se on suunnattu 4-10-vuotiaille, pituusrajan ollessa 100cm. Saksalaisen, vuodelta 1865 olevan sadun mukaan teemoitetussa laitteessa vaunut lähtevät yhteiseltä asemalta mutta erisuuntiin. Efteling-puiston ollessa kyseessä, tulee 15 miljoonaa euroa maksava uutuus varmasti olemaan hyvin runsaasti teemoitettu ja yksityiskohdissa ei säästellä. Puistoon on viime vuosina tullut hurjempia ratoja, joten hyvä että ovat ottaneet välillä myös nuorempia huomioon, mutta jos huhut pitävät paikkansa, olisi vuonna 2021 vuorossa taas uusi isompi vuoristorata.