Gröna Lundin uusi vuoristorata 2021 -ikuisuusprojekti

Kuva: Gröna Lund

Grönä Lundin näillä näkymin vuonna 2021 aukeava uusi vuoristorata on varsinainen ikuisuusprojekti. Jo 2008 julkaistiin suunnitelma jossa Grönä Lundin vieressä oleva parkkialue aiottiin muuttaa puiston käyttöön ja sinne tulisi kaksi isoa laitetta: vuoristorata ja Star Flyer-karuselli.

Vuoristorata olisi Bolliger & Mabillard yhtiön valmistama Inverted coaster-tyyppinen rata, samalla periaatteella toimiva kuin Särkänniemen Tornado. Silloin oltiin optimistisia ja suunniteltu avausvuosi olisi ollut 2013 tai 2014 mutta toisin kävi.

Parkkipaikalle rakentaminen peruuntui ja luultiin jo että vuoristorataa ei tulisi ollenkaan. Eclipse-niminen Star Flyer-karuselli sentään rakennettiin vuonna 2013 entisen Extreme-laitteen tilalle ihan puiston keskelle.

2017 julkaistiin että puistoon tuleekin kauan odotettu vuoristorata vuodeksi 2020 mutta se rakennettaisiin nykyiseen puistoon jo olemassa olevien rakennusten ja laitteiden päälle. Gröna Lund on tässä päällekäin rakentelussa oikea mestari ja aina saa ihmetellä miten onnistuvat mahduttamaan noin pieneen puistoon aina  vaan uutta.

Tänä vuonna sitten vuoristoradan avausta siirettiin taas eteenpäin vuoteen 2021 ja samalla kävi ilmi että radan viimeinen inversio on poistettu. Alunperin radassa piti olla viisi inversiota mutta nyt vain neljä.  Mielenkiinnolla seuraamme tämän projektin kulkua ja toivotttavasti 2021 olisi nyt vihdoin se vuosi jolloin radan kyytiin pääsee eikä muutoksia enää tulisi.

Alkuperäiset konseptipiirrokset vuodelta 2008

 
Kuva: Gröna Lund
Kuva: Gröna Lund

Vuonna 2017 julkaistu uusi suunnitelma

Kuva: Gröna Lund

 

 

Vuonna 2018 julkaistu päivitetty suunnitelma, jossa yksi inversio poistettu.

Kuva: Gröna Lund