Vuoristorata risteilyalukselle

Yhdysvaltalainen Carnival Cruise Line rakennuttaa uuden ison risteilijän ja vetonaulana alukselle tulee maailman ensimmäinen merellä liikkuva vuoristorata.

Mardi Gras-nimeä kantava uusi risteilijä valmistuu vuodeksi 2020 ja se rakennetaan Turussa Meyerin telakalla. Itse vuoristorata on saksalaisen Maurer Rides:n Spike Dragster, joita on tällä hetkellä yksi käytössä Saksassa ja toinen aukeaa ensi kesäksi Italiaan. Spike Dragster on Maurer Rides:n paria vuotta vanha idea, jossa mennään kaksi matkustajaa kuljettavilla vaunuilla yhdellä raiteella ja alku kiihdytyksen jälkeen matkustajat voivat itse säädellä vaunun vauhtia.

BOLT-niminen uusi vuoristorata on 244 metriä pitkä, huippunopeus on  64km/h ja korkeimmillaan mennään laivan kannella 57 metriä meren pinnan yläpuolella.