Kööpenhaminan Tivoli purkaa kaksi vuoristorataa uusien tieltä.

 
 

Kööpenhaminan Tivoli purkaa kaudeksi 2019 kaksi vanhaa vuoristorataa ja rakentaa tilalle uudet miltei samanlaiset.

Vuonna 1985 avattu ja peräti 30 miljoonaa matkustajaa kyydittänyt Odinexpressen on uusittavista vuoristoradoista isompi. Odinexpressen oli saksalaisen Mack:n valmistama niin kutsuttu moottoroitu vuoristorata ja on samantyylinen kuin Linnanmäen Pikajuna. Uusi Mælkevejen niminen rata on myös Mack:n valmistama ja toimintaperiaatteeltaan samanlainen kuin edeltäjänsä mutta korkeampi.

Toinen korvattava vuoristorata on enemmän lapsille suunnattu saksalaisen Zierer:n valmistama Karavanen ja  se on avattu vuonna 1999. Reilut 8 miljoonaa matkustajaa kyydittänyt rata on lähes samanlainen kuin Särkänniemen Vauhtimato.  Uusi rata tulee samalta valmistajalta, on hieman pidempi ja teemoitetaan itämaiseen tyyliin.

Molemmat radat tulevat olemaan valmistajien uusimpia malleja ja ovat edeltäjiänsä hiljaisempia, josta puiston vieressä asuvat ovat varmista mielissään.