Kings Dominion poistaa ainutlaatuisen vuoristoratansa

Yhdysvaltalainen Kings Dominion-puisto on päättänyt poistaa Volcano-The Blast Coaster-vuoristoratansa. Vuonna 1998 avattu vuoristorata oli ensimmäinen laukaistava ”inverted”-tyylinen rata, jossa vaunut roikkuvat radan alla, kuten Särkänniemen Tornadossa. Yhtäläisyyksiä Tornadon kanssa on enemmänkin, sillä molemmat radat on valmistanut sveitsiläinen Intamin ja molemmissa on saman tyyppinen rata ja vaunut. Intamin valmisti tätä vuoristoratamallia vain yhden, joten harmi että siitä luovutaan.

Volcano-The Blast Coaster oli reilut 840 metriä pitkä, huippunopeus 110 km/h ja siinä oli kaksi LIM-laukaisua ja neljä inversiota. Rata on nimensä mukaisesti rakennettu suuren keinotulivuoren ympärille ja toisen laukaisun jälkeen rata tulee tulivuoren huipulta ulos ja kiertelee loppumatkan ympäri vuorta.

Vuoristoradalla oli pitkään pahoja ongelmia, kapasiteetti oli puiston kokoon nähden huono ja teknisiä vikoja alkoi olla liikaa. Kaudella 2018 rataa ei edes avattu ja nyt puisto vihdoin teki vaikean päätöksen ja päätti luopua siitä. Rataa jäädään varmasti kaipaamaan, sillä se on ollut hyvin suosittu ja parhaimmillaan sen on äänestetty sijalle 23 teräsvuoristoratojen sarjassa. Saa nähdä mitä radalle tapahtuu, romutetaanko se täysin vai yrittääkö puisto myydä sen toisaalle, mielenkiinnolla seuraamme.

Video vuoristoradasta