Taigan rakennustyömaa 2.4.2019

Taigan työmaalla on juuri alkanut vaunujen läpiveto. Läpivedossa vaunu vedetään hitaasti koko radan läpi, jolloin tarkastetaan että rata on rakennettu niin kuin pitää, eikä vaunu osu mihinkään mihin ei pidä. Tämä vaihe voi kestää useita päiviä koska vaunu hinataan ja työnnetään varovasti pitkin rataa ja  on todella hidasta puuhaa.

Ensin vaunu vedetään läpi ilman mitään ylimääräistä mutta kun tämä veto on onnistunut, kiinnitetään vaunuun vanerikehys, jolla varmistetaan riittävä väli vaunusta radan osiin ja tukipylväisiin. Vaneri on mitoitettu sen kokoiseksi, että sillä pystytään mittaamaan ettei kyydistä kenenkään rajaat yletä osumaan mihinkään ajon aikana.

Kuvia ottaessani vaunu oli harmikseni juuri toisen laukaisun päässä, joten tarkempia kuvia en vaunusta vielä saanut mutta sellaisia löytyy Huvipuistofoorumin sivuilta.