|

Thunderbird – Powerpark

Powerparkin 2006 avattu Thunderbird on Linnanmäen Vuoristoradan jälkeen suomen toinen puuvuoristorata. Yhdysvaltalaisen Great Coasters International:n suunnittelema laite on maailman pohjoisin puuvuoristorata ja samanlainen rata löytyy myös amerikkalaisesta Six Flags St. Louis-puistosta.

Kun radan tulo vuonna 2005 julkistettiin, tuntui uskomattomalta että suomeen saadaan huippuvalmistajan iso puuvuoristorata ja hienoa että se tuli juuri Powerparkiin, joka kaipasi ehdottomasti maailman luokan laitetta. Tällä hankinnalla puisto nousi samantien myös vuoristorataharrastajien tietoisuuteen ja radan rakentamista seurattiin suurella mielenkiinnolla ulkomailla.

Jos kuvittelee tähän laitteeseen noustessa, että meno on kuin Linnanmäen Vuoristoradassa, niin tulee kyllä yllättymään. Tässä radassa ei hissutella kurveissa, vaan ensimmäisestä alamäestä lähtien mennään sitten sellaista vauhtia koko radan läpi. Ensi pudotuskin mennään kierteellä ja radasta ei suoria kohtia paljoa löydy, vaan sitäkin enemmän mutkia ja kallistettuja käännöksiä. Parasta antia omasta mielestäni on ajon loppuvaiheessa vauhdilla mentävät useat perättäiset pienet mäet, joissa penkistä tahtoo väkisin nousta ilmaan.

Vaikka Linnanmäen Vuoristorata onkin legendaarinen, niin kyllähän tämä sen pesee mennen tullen, sellaista meno on koko ajon ajan.

Thunderbird – PowerPark

Valmistaja: Great Coasters International, USA
Avausvuosi: 2006
Pituus: 826,9m
Huippunopeus: 77,2 km/h
Ajonkesto: 1:33
Istumapaikkoja: kaksi junaa, joissa 12 vaunua, 24 matkustajaa/juna
Pituusraja: 130cm