Thunderbird, Powerpark

Powerparkin 2006 avattu Thunderbird on Linnanmäen Vuoristoradan jälkeen suomen toinen puuvuoristorata. Yhdysvaltalaisen Great Coasters International:n suunnittelema laite on maailman pohjoisin puuvuoristorata ja  samanlainen rata löytyy myös amerikkalaisesta Six Flags St. Louis-puistosta.

Kun radan tulo vuonna 2005 julkistettiin, tuntui uskomattomalta että suomeen saadaan huippuvalmistajan iso puuvuoristorata ja hienoa että se tuli juuri Powerparkiin, joka kaipasi ehdottomasti maailman luokan laitetta. Tällä hankinnalla puisto nousi samantien myös vuoristorataharrastajien tietoisuuteen ja radan rakentamista seurattiin suurella mielenkiinnolla ulkomailla.

Jos kuvittelee tähän laitteeseen noustessa että meno on kuin Linnanmäen Vuoristoradassa, niin tulee kyllä yllättymään sillä tässä radassa ei hissutella kurveissa vaan ensimmäisestä alamäestä lähtien mennään sitten sellaista vauhtia koko radan läpi. Ensi pudotuskin mennään kierteellä ja radasta ei suoria kohtia paljoa löydy, vaan paljon mutkia ja kallistettuja käännöksiä. Parasta antia omasta mielestäni on ajon loppuvaiheessa vauhdilla mentävät useat perättäiset pienet mäet, joissa penkistä tahtoo väkisin nousta ilmaan.

Vaikka Linnanmäen Vuoristorata onkin legendaarinen, niin kyllähän tämä sen pesee mennen tullen, sellaista menoa on koko ajon ajan, ja siksi Thunderbird ansaitsee helposti täydet pisteet.

 

Thunderbird, Powerpark

Valmistaja: Great Coasters International, USA
Valmistusvuosi: 2006
Pituus: 826,9m
Huippunopeus: 77,2 km/h
Ajonkesto: 1:33
Istumapaikkoja: kaksi junaa, joissa 12 vaunua, 24 matkustajaa/juna
Pituusraja: 130cm 

Laitervostelu on huvipuistoblogin mielipide laitteesta, eivätkä arvostelut ole suoraan verrannollisia keskenään.


Share