Tykkimäki 11.07.2019

Vapaapäivän kuluksi tein pienen visiitin Kouvolan suuntaan ja Tykkimäelle katsastamaan miltä puistossa tänä vuonna näyttää.
Saavuin puistoon puoli tuntia avauksen jälkeen ja paikalla oli tällöin jonkun verran lapsiperheitä. Ensimmäisen tunnin aikana ei isoimpiin laitteisiin vielä ollut paljoa menijöitä ja esim. Taifunissa ja Star Flyer:ssa ajelin ihan yksikseni.
Ilma ei ehkä ollut paras mahdollinen, lämpötilan ollessa noin kolmetoista astetta mutta aurinko pääsi välillä pilvien raosta paistamaan ja lämmittämään. Hyvä puoli hieman koleassa säässä oli se että puistossa ei ollut paljoa väkeä ja laitteisiin pääsi miltei suoraan jonottamatta.
Viime vuonna en ehtinyt käydä Tykkimäellä ollenkaan ja sen kauden uutuus, Endeavour, tuli koettua vasta nyt. Enterprise-laitteen korvaajaksi hommattu kieputin oli ihan mainio ja varsin näyttävä laite mutta valitettavasti ei pystynyt ihan samaan vauhtiin kuin edeltäjänsä.
Tämän kauden uutuus Tykkimäellä on Atreenalin-seikkailuradan viereen rakennettu Minigolf tai Adventure Golf, kuten sen sisäänkäynnin kyltissä lukee. Minigolf on lisämaksullinen kohde, johon pääsee joko yhdellä laitelipulla tai rannekkeella ja kahden euron lisämaksulla. Golf-rata oli rakennettu puitten sekaan ja yllätti minut kuinka hienosti se oli toteutettu. Mukavaa että tällaisiin kohteisiin Tykkimäellä panostetaan.
Neljän tunnin puistossa vieton aikana ehdin hyvin käydä kaikki käymisen arvoiset laitteet läpi ja osan vielä moneen kertaan. Ikisuosikissani Taifunissa taisin käydä peräti viidesti ja kaikissa isoissa laitteissa vähintään kahdesti. Loop Fighter oli tällä kertaa laite, josta vähiten pidin. Laitteen turvapuomit ovat todella epämukavat ja reidet huutaa kärsimyksestä kun niiden varassa roikutaan.
Eniten asiakkaita näytti päivän aikana vetävän Endeavour, Pikajuna, Autorata ja Trombi. Minimaatilan eläimiä ihastelemassa oli myös paljon väkeä ja Atreenalin-seikkailurataan oli välillä vähän pidenpääkin jonoa.
Harmi että sää oli vähän kehno niin en viitisinyt puistossa pidenpään tällä kertaa olla. Tykkimäki jaksaa aina positiivisesti yllättää, työntekijät olivat mukavan rentoja ja viihtyisyys on ehdottomasti puiston valtti.

Minigolf

Endeavour

Taifun

Minimaatila

Kouvola Pyörä

Keinukaruselli

Idän Pikajuna

Loop Fighter