|

The Tribe – Tivoli Sariola

2018 Tivoli Sariola täytti 130 vuotta ja sitä juhlistaakseen ostivat he uuden hurjan laitteen, The Tribe:n. Laite on Hollantilaisen KMG:n Experience-mallin vetkutin, joka pyörittää kyydissä olevia joka suuntaan ja tietysti myös pääalaspäin.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana tivolit ovat innostuneet ostamaan vähän hurjempiakin laitteita, kuten Suomen Tivolin Mega Flip(2012) ja Tivoli Seiterän X-treme(2015). Tivoleissa oli pitkä tauko pääalaspäin menevistä laitteista, sillä ennen Mega Flip-laitetta, edellisen kerran pääalaspäin mentiin kauden 2000 alussa, Suomen Tivolin Sky Master-laitteen kyydissä.

The Tribe on nimensä mukaisesti teemoitettu salaperäisillä heimonaamioilla ja on varsin värikäs ja näyttävä vekotin. Laite koostuu pyörivästä keskiosasta, josta lähtee kolme nousevaa vartta. Jokaisen varren päässä on pyörivät varret, joiden molemmissa päissä ovat istuinparit seläkkäin, jotka myös pyörivät ympäri. Kyytiin mahtuu kerralla 24 huvittelijaa.

Laite pyörittää asiakkaitaan jos mihinkin suuntaan niin en ala tässä tarkemmin kuvaamaan ajo-ohjelmaa, vaan sen voit katsoa alta olevalta videolta.

Ajokokemus on itselleni ollut aina positiivinen kokemus mutta tässäkin ilmeisesti matkustajan koolla on merkitystä. Itseäni isompi kaverini ei pitänyt ajosta ja turvakaarista yhtään kun minusta ajelu oli sulavaa ja turvakaaret yllättävän mukavat.

Onneksi Sariola panosti juhlavuoteensa tällä laitteella, sillä se on todella hyvä. Ajo on paljon vauhdikkaampaa kuin miltä ulkoa näyttää ja pyörimisen seurauksena ei aina tiedä mihin suuntaan on matkalla.

The Tribe – Tivoli Sariola

Valmistaja: KMG, Hollanti
Malli: Experience
Avausvuosi: 2018
Istumapaikkoja: 24
Pituusraja: 140cm, max. 190 cm