|

Booster – PowerPark

PowerParkin Booster-laite avautui vuonna 2003, ollen sen ajan ehdottomasti hurjin kieputin suomessa ja on sitä edelleen.

Laite on toiminnaltaan harvinaisen yksinkertainen: pitkä pyörivä varsi, jonka molemmissa päissä vapaasti pyörivät istuin-ryhmät. Hurjaksi laitteen tekee sen 40 metrin korkeus ja vaikuttava 100 kilometrin tuntivauhti.

Laitteeseen mahtuu kerrallaan 8 matkustajaa, neljä varren kumpaankin päähän. Lastaus ja purku on tässä laitteessa myös osa ajelukokemusta, sillä kun kyytiin otetaan uudet matkustajat, odottelevat toiset yläilmoissa usean minuutin ajan.

Laitteessa on aika pieni kapasiteetti ja ulkomaiden puistoissa tämän tyypin laitteet ovat usein lisämaksullisia, jotta jonot pysyvät maltillisina. Onneksi PowerParkissa tätä ratkaisua ei ole tehty, vaikkakin välillä Boosterin kyytiin joutuu jonottamaan pidemmänkin aikaa.

Kun laitteen kyytiin pääsee ja turvakaaret kiinnittyvät, istuu penkissä hyvin napakasti. Tässä vaiheessa on usealla tullut katumusta ja muutaman kerran olen todistanut kun kantti ei olekaan kestänyt vaan turvakaaret on avattu ja lähdetty kohti kesympiä laitteita.

Parasta laitteen ajossa on ehdottomasti kun mennään huippuvauhtia ja tullaan maata kohti milloin mitenkin päin. Booster jaksaa aina yllättää ajollaan, sen verran vauhdikasta ja miellyttävää se on. Ainut kerta kun laitteen kyydissä tuli ikävä olo, oli kun satoi kaatamalla, pisaroiden piiskatessa naamaa ja kastuessani sukkia myöten läpimäräksi.

Booster – PowerPark

Valmistaja: Fabbri, Italia
Malli: Booster 40/8
Avausvuosi: 2003
Istumapaikkoja: 8
Korkeus: 40m
Huippunopeus: 100km/h
Pituusraja: 140cm, max. 195 cm