|

Maailman korkein vapaapudotustorni avautui Orlandossa

Taas laitettiin ennätykset uusiksi kun Orlandon Icon Park-puistossa avautunut vapaapudotustorni kaappasi korkeimman vapaasti seisovan tornilaitteen tittelin Hansa Parkin Highlander-laitteelta. 29.12.2021 avautunut Orlando Free Fall on 131 metriä korkea ja ohitti edellisen ennätyksen 11 metrillä. Australiassa on Highlanderia korkeampi The Giant Drop-laite mutta en laske sitä mukaan koska se on alunperin rakennettu vuoristoradan rakenteeseen, eikä vapaasti seisovaksi pudotuslaitteeksi. Kuten Highlander, on myös Orlando Free Fall itävaltalaisen Funtime:n valmistama pudotustorni, jossa istuimet pyörivät noustessa tornin ympäri ja lisäksi ylös päästyään vaunun istuimet tilttaavat 30 astetta, ennen hurjaa syöksyä kohti maata.

Koreimman vapaapudotuslaitteen titteliä pitää tällä hetkellä Zumanjaro: Drop of doom, Six Flags Great Adventure-puistossa, joka laite on pystytetty 139 metriä korkean vuoristoradan rakenteisiin.

Icon Park:ssa on myös muita ennätyslaitteita. Free Fall:n kanssa samaan aikaan avautui maailman korkein sling shot-laite, Orlando Slingshot, jolla on korkeutta reilut 90 metriä mutta laukaisee huvittelijat peräti 137 metrin korkeuteen. Lisäksi puistossa on 122 metriä korkea The Wheel-maailmanpyörä ja 137 metriä korkea Orlando StarFlyer-karuselli.