Wasalandian purkutyöt alkavat

Wasalandian mustekala vuonna 2006

Wasalandian huvipuisto lopetti toimintansa kauden 2015 jälkeen ja nyt vihdoin tammikuussa Vaasan kaupunginhallitus hyväksyi maanvuokrasopimuksen ennenaikaisesti, joten loputkin jäänteet puistosta voidaan purkaa. Puuharyhmä Oyj:n ja Vaasan kaupungin välinen sopimus olisi ollut voimassa vuoteen 2037 asti.

Puiston purkaminen aloitetaan maanantaina 27.3.2023 kello 9 ja se kestää arviolta kolme kuukautta, joten kesällä puistosta ei pitäisi olla enää mitään jäljellä. Purun jälkeen alue palautuu Vaasan kaupungille.

Puiston laitteet on aikaa sitten myyty muihin puistoihin kuten Puuhamaahan ja Visulahteen. Ainoastaan Wasalandian suurin laite, koskenlaskurata jäi paikoilleen ja joutuu myös purettavaksi. Harmi, sillä se oli todella hyvä laite ja olisi toivonut sen jatkavan kasteluaan toisessa puistossa.