Tulireki, Possujuna ja muut laitteet, jotka täyttävät pyöreitä 2024

Tänäkin vuonna monta Suomen huvipuistojen laitetta täyttää pyöreitä nykyisessä paikassaan, joten tässä katsaus niihin. Osa juhlavuotta viettävistä laitteista on vieläkin vanhempia, koska ne on ostettu käytettyinä. Peräti 70 vuotta Linnanmäellä pyörinyt Karuselli on rakennettu Saksassa jo vuonna 1896 ja Särkänniemen 40 vuotta täyttävällä Vauhtimadolla on historiaa 70-luvulta, jolloin se toimi Hollannissa. PowerParkin Typhoon 360- laite taas täyttää 20 vuotta, vaikkakin se muutettiin nykyiseen täysiä kieppejä tekemään muotoonsa vuonna 2022. Nokkakiven Ruotsista ostettu Peppi-karuselli on myös varsin vanha laite ja sen nimi juontuu vuoden 1959 Peppi Pitkätossu-TV-sarjasta, jossa laite näkyi.

70 vuotta

Karuselli, Linnanmäki

40 vuotta

Possujuna, Särkänniemi

40 vuotta

Vauhtimato, Särkänniemi

20 vuotta

Karkkilaiva, Särkänniemi

20 vuotta

Meteoriitti, Tykkimäki

20 vuotta

Piovra, PowerPark

20 vuotta

Tulireki, Linnanmäki

20 vuotta

Typhoon 360, PowerPark

10 vuotta

High Voltage, Särkänniemi

10 vuotta

Kingi, Linnanmäki

10 vuotta

Peppi-karuselli, Nokkakiven Puisto