Steel Vengeance-vuoristorata

Cedar Point-puistossa, yhdysvalloissa aukeaa 5.5.2018 uskomaton Steel Vengeance-vuoristorata.

Entisen vuodesta 1991 vuoteen 2016 toimineen Mean Streak-puuvuoristoradan runkoon rakentuu uusi hybridirata, jossa runko on puuta mutta itse rata terästä. Entisenkin radan mittasuhteet olivat isot mutta uuden vielä vaikuttavammat. Pituus kasvaa reilusta 1650 metristä sadalla metrillä ja korkeutta kasvatetaan kunnolla vanhasta 49 metristä peräti 62,5 metriin.

Uuden radan valmistuksesta vastaa Rocky Mountain Construction, jonka IBox Track-raidemalli mullisti hybridivuoristoratojen rakennuksen muutamia vuosia sitten koska se mahdollistaa mm. inversiot. Tässäkin radassa niitä tulee olemaan neljä ja ensimmäinen mäki tullaan laskemaan alas 90 asteen kulmassa, eli hetki mennään pystysuoraan maata kohden. Radan kokonaisajoaika on kaksi ja puoli minuuttia ja huippunopeus on 119.1 km/h, joten kovaa tällä mennään.