Taiga-vuoristorata Linnanmäelle 2019

Linnanmäki räväytti sitten kunnolla ja julkisti vuoden 2019 uutuuden Taiga-vuoristoradan.


Syksyn ja talven aikana purettujen Vekkulan ja Vonkaputouksen paikalle rakentuu sveitsiläisen Intaminin valmista laukaistava vuoristorata jonka korkein kohta yltää 52:n metriin ja huippunopeus 106 km/h.  Rata rikkoo kerralla monta suomen ennätystä koska se tulee olemaan pisin huimalla yli 1100 metrin pituudella, nopein ja vielä korkein vuoristorata valmistuttuaan.

Nyt julkaistuista tiedoista varsinkin tuo pituus yllätti itseni koska Linnanmäellä on monta turhan lyhyttä rataa ja nyt tilaisuuden tullen ei säästellä vaan laitetaan kerralla kunnolla pituutta. Myös valmistaja on mieluinen ja varma huvipuistolaitteiden toimittaja.  Särkänniemestä löytyy kyseiseltä valmistajalta Koskiseikkailu ja Tornado-ja Half Pipe-vuoristoradat, joista ensimmäinen on edelleen ihan loistava rata, ja myös Linnanmäellä on kolme Intaminin laitetta: Panoraama-torni, Hurjakuru ja Kirnu-vuoristorata.

Vonkaputousta ja Vekkulaa jäi moni kaipaamaan mutta minulla ei niihin ole ollut mitään kiinnostusta viime vuosina. Vekkula oli jo aikansa elänyt ja ei ollut uudistunut vuosiin, joten purkaminen ja uuden tulevaisuudessa valmistuvan Vekkulan tulo oli vain hyvä uutinen.  Vonkaputous oli pari ekaa kesää ihan kiva mutta turhan lyhyt ja kastuminen täysin läpimäräksi ei enää niin jaksanut innostaa. 

Jännittävää seurata missä vaiheessa radan rakentaminen Linnanmäellä alkaa.