Hyperion-vuoristorata Puolan Energylandiaan 2018

Puolassa sijaitseva Energylandia avaa tänä vuonna euroopan toiseksi korkeimman vuoristoradan. Sveitsiläisen Intamin:n valmistama Hyperion-rata tulee olemaan 77m korkea ja siinä on 80 metrin ensipudotus suoraan tunneliin maan alle. Pituutta tällä tulee olemaan miltei puoli kilometriä(1450m) ja nopeimmillaan mennään 142km/h. Radassa tulee olemaan myös vesiefekti, jossa vaunu menee läheltä veden pintaa ja ajoitetut vesisuihkut roiskauttaa vesiryöpyn.
 
Kun Energylandia julkaisi tämän uuden ison vuoristoradan rakentamisen, oli heillä tarjoukset rataan niin Intamin:lta kuin hollantilaiselta Vekomalta. Puisto päätti yllättää ja julkisti molemmat suunnitelmat videoineen, joista yleisö sai sitten äänestää rakennettavan vuoristoradan.
 
 
Energylandia on avattu vasta 2014 mutta on laajentanut laitevalikoimaa varsin kovalla vauhdilla ja tänä vuonna siellä tulee olemaan jo 12 vuoristorataa ja vuonna 2020 avataan kaksi isoa rataa lisää, joista toinen tulee olemaan puuvuoristorata. Saa nähdä jatkuuko sama rakennusvauhti tulevaisuudessa vai tehdäänkö puisto nyt kerralla mahdollisimman isoksi ja sitten hiljennellään isojen uutuuksien kanssa.