Loch Ness Monster-vuoristorata 40-vuotta

Busch Gardens Williamsburg-puistossa, yhdysvalloissa, oleva Loch Ness Monster-vuoristorata täyttää 40-vuotta. Vuonna 1978 avattu, Arrow-yhtiön valmistama teräsrata oli avautuessaan maailman korkein, nopein ja jyrkimmän laskun omaava vuoristorata. Laite sijaitsee puiston Skotlanti-teema-alueella ja rata kiertelee sitä halkovan joen yllä.

 
Radalla on pituutta 990m ja se on 40m korkea, mutta inversiot ovat ne mitkä tekevät radasta merkittävän. Ajon aikana on kaksi silmukkaa mutta toisin kuin yleensä, nämä menevät lomittain ja vuosia vaunut ajoitettiinkin kohtaamaan niissä mutta siitä on turvallisuussyistä jo luovuttu. Kyseistä elementtiä on käytetty muutamassa muussakin radassa mutta Loch Ness Monster on enää ainut käytössä oleva.
 
Vuonna 2003, radan täyttäessä 25-vuotta, American Coaster Enhusiasts myönsi radalle ACE Roller Coaster Landmark-tunnustuksen sen historiallisen merkityksen vuoksi. Täksi 40-juhlavuodeksi, vuoristorata sai pintaan uuden maalin ja radalle kiitämään uudet vaunut.