PortAventura ja Ferrari Land

Espanjan matkalla pyhitin yhden päivän kokonaan huvipuistoiluun ja suuntasin Sitgesistä Saloun lähelle PortAventura-puistoon. Liput sai ostettua kätevästi juna-asemalta, jolloin matka puistoon oli ilmainen.

Olin puistossa jo heti avaamisen aikaan kymmeneltä mutta laitteet aukenivat paria lukuunottamatta vasta 10:30 tai jopa 11:30. Tämän vuoksi suuntasin heti matkani puiston perille ja kävin kahdessa isoimmassa radassa: kahdeksan inversion Dragon Khanissa ja 76 metriä korkeassa Shambhalassa.

Puistossa on yhteensä seitsemän vuoristorataa. Kahden edellä mainitun lisäksi on Stampida, puinen vuoristorata, jossa kaksi junaa ajaa kilpaa rinnakkaisilla radoilla, kaivos-teemainen Diablo-Tren de la Mina, laukaistava Furius Baco, pienenpi puuvuoristorata Tomahawk ja lasten vuoristorata Tami-Tami. Isot radat olivatkin puiston parasta antia, eivätkä pienetkään mitään huonoja olleet. Ainoastaan Furius Baco:n ajelu ei ollut mikään nautinto sen rajuuden vuoksi.
 
Näin alkukesästä puistossa ei vielä ollut kovin ruuhkaista ja kaikkia vuoristoratoja paitsi Diabloa, ajettiin vain yhdellä vaunulla, minkä vuoksi jonot hieman venyivät iltaa kohden jopa 40 minuuttiin.
 
 
Muihin laitteisiin kuin vuoristoratoihin pääsi suoraan kyytiin, jonka vuoksi ehdin päivän aikana käydä läpi kaikki laitteet jotka halusin kokea. Pisin jonotus, puoli tuntia, oli puuvuoristorata Stampidaan. Puistossa oli monta tuttua laitetta mm.Crazy Barrels-nimellä kulkeva Breakdance ja viikinkilaiva Kontiki. Breakdancea ja paria muutakin ajettiin jostain syystä vähän turhan hitaalla ohjelmalla ja viikinlaivakin oli suomenpuistoissa oleviin verrattuna varsin ponneton.
 
 
 
Heille, jotka eivät laitteista välitä, tarjoaa puisto myös paljon. Alue on todella hienosti teemoittu ja ravintoloita on paljon, joskin tähän vuoden aikaan kaikki isoimmat olivat kiinni.
 
Päivän hauskin laite oli ehdottomasti muutaman vuoden vanha Angkor. Laitteessa ajellaan veneillä pitkin mutkittelevaa jokea ja jokaisella on käytössä oma vesitykki, jolla voi ampua toisessa veneessä ajelijoita. Kilpailuhenkisenä olin kokoajan kiinni tykissä ja yritin kastella mahdollisimman paljon muita ja ihan huomaamatta päädyin itsekin olemaan läpimärkä.

Puiston virallinen sivusto

Ferrari Land

 
Vuonna 2017 puiston yhetyteen avattiin Ferrari Land-puisto, jonka suurin vetonaula on euroopan korkein ja nopein vuoristorata Red Force. Rataan ei ollut pitkää jonoa ja pääsin eturiviin, jossa istuville annettiin suojalasit kovan vauhdin vuoksi. Lasit olivatkin tervetulleet koska käytän piilolinssejä ja edellisissä radoissa tuntui jo että lähtevät silmistä pois.
 
Puistossa on myös kaksi tornilaitetta, autorata, simulaattoreita, myymälöitä ja tänä vuonna avattu uusi alue, jossa on useita lasten laitteita
 

Puiston virallinen sivusto