|

Cobra – PowerPark

2005 avattu Cobra on Powerpark-puiston ensimmäinen hurja vuoristorata, joka on tavallisesta vuoristoradasta poikkeava koska se kulkee myös takaperin. Avautuessaan Cobra oli suomen korkein ja nopein vuoristorata.

Ajon alkaessa vaunu vedetään takaperin 45 asteen kulmassa olevan mäen huipulle, josta se päästetään irti. Vauhti kiihtyy reiluun 76km/h ja vaunu syöksyy asemarakennuksen, Cobra Roll-nimisen inversion ja yhden silmukan läpi kunnes se nousee toiseen mäkeen, josta se palaa koko reitin takaperin takaisin asemalle.

Tätä mallia on valmistettu 80-luvun alusta jo yli 50 kappaletta ja ajokokemukset eivät ole aina olleet niin mairittelevia. Vekoman ratoja on tahtonut yhdistää tärinä ja rajuus, joka on yleisesti johtunut vaunumallista. Powerparkin Cobraan tuli ensimmäisenä maailmassa Vekoman uusi vaunutyyppi, joka on avoimempi ja siinä on parannellut istuimet ja turvakaaret.

Ajo laitteessa on vauhdikas ja eka kerralla ei ehtinyt oikein huomata missä kohtaa rataa mennään.  Vaunussa on hyvä istua kun jalkatilaa on reilusti eikä tarvitse polvet suussa kököttää kuten muutamissa muissa suomen radoissa. Vatsasta tämä ottaa puiston laitteista itseäni eniten ja nostomäessä vaunun lähdön odottelu on välillä miltei yhtä piinaavaa kuin pudotustorni Dragon Towerissa.

Omasta mielestä tällainen ”valmisrata” on oiva lisä Powerparkin laitekantaan kun haluttiin suhteellisen hurja ja näyttävä vuoristorata pieneen tilaan. Maisemointia laitteen alue kyllä kaipaisi kun on pystytetty suoraan asfalttikentälle, vähän istuksia ja puita niin olisi viihtyisämpi. Jonojakin saattaa kiireisinä päivinä laitteeseen tulla kun käytössä on vain yksi vaunu.

Cobra – PowerPark

Valmistaja: Vekoma, Hollanti
Malli: Boomerang
Avausvuosi: 2005
Pituus: 285m
Korkeus: 35,5m
Nopeus: 76,6km/h
Inversioita: 3
G-voimat: 5,2
Istumapaikkoja: 28
Pituusraja: 130-195cm