|

Trombi – Särkänniemi

Trombi on Särkänniemessä toimiva, suomen ensimmäinen ja ainoa niin kutsuttu ”flying  coaster”. Lentoon viittaava nimitys tulee laitteessa makuulla tapahtuvan matkustusasennon takia. Vuonna 2005 avattu vuoristorata on italialaisen Zamperlan luomus ja kyseiseltä valmistajalta on puistossa monta muutakin laitetta. Trombin lisäksi, maailmalta löytyy 9 samanlaista Volare-mallinimellä tunnettua vuoristorataa ja joka vuosi ne äänestetään parhaiden vuoristoratojen listalla aivan huonoimmiksi.

Hyvien vuoristoratojen, Tornadon ja Half Pipen jälkeen, Särkänniemi rysäytti tällä hankkeella metsään oikein kunnolla. Varmaan oli into saada jotain erikoista halvalla ja hommasivat sitten tämän. Itse laitteen vaunut on kyllä sellaiset kidutuskammiot, joissa ajosta ei pysty nauttimaan sitten yhtään.  Asento tuossa häkissä on todella epämiellyttävä ja ihmettelen miten näin epäergonominen viritys on onnistuttu suunnittelemaan.

Laitteen kyytiin noustaan kuin tikkaille ja asetutaan oman pituuden mukaiseen kohtaan vaunun liikkuessa mateluvauhtia.  Hetken päästä vaunu nostetaan vaaka-asentoon ja matka voi alkaa. Nostomäki on perinteisestä poiketen spiraalinmallinen ja tämän jälkeen mennään vajaat 400 metriä kierrellen, pari kertaa ylösalaisin kääntyen.

Ajo on rajua repimistä ja liitelyä ei voi edes mainita tämän radan kohdalla koska hyvin usein huomaa keskittyvänsä vaan paikallaan pysymiseen ja käsikahvojen puristamiseen rystyset valkeina. Joka kerta Särkäniemessä käydessä olen antanut Trombille mahdollisuuden, josko se ei olisikaan niin huono mutta aina on joutunut pettymään. Tästäkin laitteesta joku varmasti tykkää mutta jatkossa Särkänniemessä vieraillessani taidan jättää Trombin suosiolla väliin ja suuntaan parempiin laitteisiin.

Trombi – Särkänniemi

Valmistaja: Zamperla, Italia
Avausvuosi: 2005
Malli: Volare
Pituus: 391m
Korkeus: 15,2m
Inversioita: 2
Huippunopeus: 41,4km/h