Iik!week 13.9.2019

Kiireitten takia tämän vuoden iik!week:n tutustuminen sattui eilisillalle mutta perjantai 13, oli aivan täydellinen ajoitus, sillä puisto oli suurimmalta osin varsin hiljainen.

Saavuin puistoon juuri ennen seitsemää, joten ostin iltarannekkeen ja lähdin heti tutustumaan tämän vuoden kauhukohteisiin. Kauhualue alkoi Kingin kulmalta ja levittäytyi aina Mustekalaan asti, jossa sijaitsi tämän kauden toinen tapahtumaa varten rakennettu kävelykohde, Zombi-tunneli. Lasten alueellekin oli tänä vuonna panostettu paljon ja sinne oli rakennettu hienonnäköinen labyrintti, jonka seinät olivat isoja hämähäkinverkkoja.

Zombi-tunneli oli ensimmäinen kohde johon menin. Sisälle mennnään pienissä ryhmissä ja osalle annetaan hohtava valomiekka, jolla valaista kulkua pitkin tunnelia. Kohteen sijainti oli hyvä, sillä se sijoittui rappusten kohdalle, jolloin askeliaan piti oikeasti varoa. Zombeja matkalla oli muutamia kolistelemassa metalliverkkojen takana ja seuraamassa pitkin reittiä. Muuten kokemus oli vähän ykstoikkoinen ja tunneli oli no, vain tunneli ja kaipasi lisää rekvisiittaa.

Kauhualueet oli mukavasti teemoitettu ja kiva että oli käytetty värejä, esim. Lohikäärmeen vieressä oleva puu oli hienosti koristeltu värikkäillä haamuilla. Alueella liikkuvat pellet oli upeasti toteutettu ja saivat poseerata kuvissa miltei jokaiselle vastaantulijalle. Naurupolku oli muutettu Kauhupoluksi ja sen varrella oli yllättävän karmeita pellenukkeja.

Taikasirkus oli taas muutettu karmivammaksi versioksi jokeripelleineen mutta oli ikävä pettymys. Muutaman vuoden takainen versio painostavine äänimaailmoineen ja naulattuine vauvanukkeineen oli niin hieno mutta silloin laite olikin K16 ja tämän vuoden kaikki kohteet olivat enintään K13.

Puiston pelottavimmaksi kohteeksi vesitornin sisälle rakennettu Laboratorio jäi harmikseni kokematta. Halusin käydä ensin Taigassa ja sitten mennä Laboratorioon mutta Taigaa ajettiin vain yhdellä vaunulla, jolloin odotus meni niin pitkäksi että jätin sen jälkeen Laboratorion suosiolla väliin ja kävin muutamassa muussa laitteessa ennen kotiin lähtöä.

Laitteisiin, paitsi Taigaan, pääsi poikkeuksetta suoraan kyytiin mikä on ehdottomasti huippua, sillä pienessä ajassa ehtii ajella monessa ja jäädä vaikka suoraan kyytiin uudelle kierrokselle. Viikinkilaivassakin keinuin yksin ja Kingissä ja Ukossa seuranani oli vain muutama muu.

Kaiken kaikkiaan tämän vuoden iik!week ei ollut mielestäni mitenkään pelottava, joka johtuu varsin pitkälle siitä että kohteet on suunniteltu enemmän nuorempia huvittelijoita ajatellen. Teemoitus tosin oli toteutettu hyvin ja ilahduttavia yksityiskohtia oli viljelty pitkin puistoa.

Tässä vielä yleiskuvia: