Koronavirus sulkee huvipuistoja ja lykkää kauden avauksia

Ympäri maailmaa jylläävä koronapandemia pakottaa sulkemaan huvipuistoja ja lykkäämään kauden aloituksia.

Yhdysvallat

Yhdysvalloissa kaikki suuret huvipuistoketjut, kuten Six Flags, Cedar Fair, Disney ja Seaworld Parks, ovat sulkeneet auki olevat puistot ja suurin osa lykkää kauden aloitusta huhtikuun ensimmäiseen viikonloppuun.

Eurooppa

Euroopassa myös kaikki auki olevat puistot, kuten Efteling ja Disneyland Paris, ovat sulkeneet porttinsa ja suuri osa pitkittää avausta aina toukokuulle asti.

Aasia

Kiinassa taas puistoja alkaa pikku hiljaa avautua pandemian hellitettyä, mutta rajoituksin, jolloin puistoon päästetään vain puolet normaalista.

Australia

Australiassa suurin osa puistoista toimii normaalisti, sillä puistot ovat jääneet paikallisen sulkemissuosituksen ulkopuolelle.

Suomi

Meillä suomessa puistot ovat ilmoitelleet myös kauden aloitusten lykkääntymisestä.

Linnanmäki on ilmoittanut avajaispäiväksi 1.6.2020 ja Sealife pysyy suljettuna 13.4.2020 saakka.

Powerpark on ilmoittanut avajaispäiväksi 1.6.2020.

Särkänniemi ei ole ilmoittanut vielä milloin aikovat huvipuiston avata mutta Ravintola Näsinneula, näkötorni ja akvaario palvelevat edelleen normaalisti.

Tykkimäki ei ole ilmoittanut vielä aukeaako puisto normaalisti 16.5.2020. Tykkimäki Actionpark taas on suljettu ja uudelleen avauksesta ei ole tietoa.

Tivoli Seiterä on siirtänyt kauden aloitustaan ja ainakin Hyvinkää (1.-.5.4.) ja Riihinmäki (9.-13.4.) jäävät pois.

Tivoli Sariola on perunut Lahden vierailun huhtikuun alussa.

Suomen Tivolin kauden ensimmäinen kohde, Järvenpää, jää pois mutta tivoli pistäytyy paikkakunnalla syksyllä myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.