Korjaako Linnanmäki Panoraamaa?

Linnanmäkihän tunnetusti ilmoittaa julkisuuteen kauden uutuuksista vasta hetki ennen avajaisia ja ainut tapa saada edes hieman vihiä, on käydä puiston läheisyydessä tarkkailemassa, josko siellä näkyisi jotain uutta. Nyt sitä jotain on alkanut näkyä, sillä Panoraaman alaosaan, lastauslaiturin ja matkustamon ylle on kasattu suojateltta.

Hyvin todennäköistä on, että laitteen matkustamolle tehdään jonkinsortin huolto, sillä kieltämättä se on viime vuosina alkanut vähän ränsistyä.  Saa nähdä tuleeko kokonaan uusi matkustamo vai korjataanko vanha ja minkä värinen siitä tulee? Toivottavasti matkustamon pohjaan palautetaan Linnanmäki ja vuosiluku-teksti, jota ei siellä ole moneen vuoteen ollut.

53 metriä korkea Panoraama on avattu Linnanmäelle jo vuonna 1987 ja vuodesta 2007 siinä on saanut käydä maisemia ihailemassa ilmaiseksi. Alunperin Linnanmäelle suunniteltiin jopa 240 metriä korkeaa näköalatornia mutta sitä vastustettiin paljon ja loppujen lopuksi torni-ideasta luovuttiin. Panoraaman avautuessa nousi siitä pieni kohu, sillä laitteen pystyttäminen ei vaatinut rakennuslupaa ja tästä eivät kaikki pitäneet.