Visulahti 20.6.2020

Juhannuksen vietin Mikkelin Visulahdessa ja tämä antoi loistavan tilaisuuden tutustua myös Dinosauria-vesipuistoon. Dinosauria on laajentunut viime vuosina paljon ja sinne on tuotu suljetusta Wasalandiasta laitteita, joten sitä voi jo alkaa kutsua huvipuistoksi.

Kokonaisuutena Visulahti on erityisesti lapsiperheille suunnattu mutta vanhemmillekin löytyy paljon tekemistä.

Leirintäalue

Majoitumme perjantai-illasta sunnuntaiaamuun leirintämökissä, aivan rannan tuntumassa. Neljä henkeä majoittavan mökin varusteisiin kuului jääkaappi ja hyvänkokoinen terassi kalusteineen.

Leirintäalueella palvelut, kuten ravintola ja vastaanotto, tuntuivat siltä, että sesonkiin valmistuminen oli vielä kesken. Aukioloaikoja ei ollut esillä ja nettisivujen info ei ravintolan kohdalla ollut ajantasalla. Ravintolatarjonta on Visulahdessa muutenkin aika yksitoikkoista, sillä annokset tahtovat olla perus grilliruokaa. Päädyimme alueen ravintoloiden sijaan käymään illalla Mikkelin keskustassa, Gastropub Einossa, jossa palvelu ja ruoka-annokset olivat huippuluokkaa.

Dinosauria

Useiden vesiliukumäkien ja muiden puuhatoimintojen lisäksi Dinosauriasta löytyy myös huvipuistolaitteita. Wasalandiasta on siirretty monta lasten laitetta aina Minimaailmanpyörästä isoon Ketjukaruselliin. Lisäksi puistosta löytyy varsinainen helmi, Suomen paras Piraattilaiva, joka peittoaa kokonsa ja vauhtinsa puolesta Linnanmäen ja Särkänniemen Viikinkilaivat.

Piraattilaiva

Lauantaina Dinosauria oli avoinna 11-17 mutta aukioloaikaa jatkettiin kesken päivän kello 19 saakka, sillä puistossa oli suhteellisen paljon porukkaa ja ilma oli mitä loistavin. Korona-ajan vaatimukset olivat puistossa hoidettu hyvin. Käsidesiä oli joka laitteen luona ja laitteita desinfioitiin tietyin väliajoin.

Water Play -lastenallas
Ketjukaruselli
Dinosauriasta löytyy tietysti dinosauruksia.

Vahakabinetti

Dinosaurian lisäksi vierailimme myös Visulahden toisessa kohteessa, Vahakabinetissa. Varsin persoonallisen näköisistä vahanukeistaan tunnettu kaksikerroksinen Vahakabinetti on ansainnut jo pienen kulttikohteen maineen, sillä nuket eivät todellakaan aina muistuta mallejaan.

Vahakabinetin kuninkaallisia asukkeja.
Mika Häkkinenkin näyttää enemmän Bond-pahikselta kuin itseltään.