Tykkimäki 10.06.2020

Tämän vuoden ensimmäinen huvipuistomatkani suuntautui Kouvolaan ja Tykkimäen avajaisiin.

Rannekkeet ovat tänä vuonna ennakkoon ostettuna vain 27€, eli varsin edullista verrattuna muihin isoihin puistoihin. Portilta ostettuna ranneke on 29€ mutta puisto suosittelee ostamaan ne  ennakkoon haluamalleen päivälle, jotta varmasti pääsee puistoon sisälle. Fyysistä ranneketta ei tällä kertaa ollut vaan sisälle mentiin näyttämällä ennakkolipun koodi portilla ja tämän jälkeen sai vapaasti mennä laitteisiin.

Avajaispäivä oli aurinkoinen ja lämmin mutta ei ollut onnistunut houkuttelemaan huvittelijoita kuin vähän paikalle. Monessa laitteessa sai yksityisajoja ja muutenkin jonottaa ei tarvinnut.

Jonotusalueille oli merkattu maahan hauskasti sammakoiden räpylänjäljillä sopivat jonotusetäisyydet ja laitteita desinfioitiin ahkeraan. Kouvola-pyörä jäi tällä kertaa kokematta, sillä molemmalla yrityksellä satuin siihen juuri kun desinfiointia aloitettiin. Kuvittelin että Kouvola-pyörän desinfiointi tehtäisiin vaunulle aina  asiakkaiden poistuttua mutta koko laite pistettiin kiinni ja kaikki vaunut desinfioitiin kerralla.

 
Vähäisen asiakasmäärän takia työntekijöiden ei tarvinnut paljon ohjailla istumaan erillään toisistaan, vaan asiakkaat jakautuivat tasaisesti laitteiden kyytiin sopivin välimatkoin.
 
Laitteista kiinni koronatilanteen vuoksi olivat Kouvolan Lakritsi Cinema 5D, Torni, Atrenaliin ja Pump Pump. Puiston sisäänkäynnissä oli myös saavuttaessa ilmoitus että Trombi ei ole käytössä mutta onneksi se aukeni kesken päivän. Taifun taas pyöri muutaman tunnin ja oli loppupäivän huollossa.
 
Ruokailemassa kävin Raveliinissa, jossa tuttu buffet oli nyt korvattu tiskiltä tilattavilla annoksilla. Itse söin lautasellisen muusia ja lihapullia hintaan 9,90€ Ravintolassa oli todella rauhallista, vain muutama asiakas ja työntekijät desinfioivat pöytäryhmiä vaikka niissä ei kukaan istunutkaan.
 
Viimevuoden uutuus, erillismaksullinen Minigolf, sisältyy tänä vuonna rannekkeen hintaan ja luulen että tulee olemaan paljon  suositumpi nyt ilman lisämaksua.
 
Kaikin puolin Tykkimäen avajaispäivä oli oikein onnistunut, laitteisiin pääsi suoraan ja ilma oli loistava, mitä nyt otsa hieman paloi. Huvipuiston maskotit, Kusti ja Kerttu, pyörivät pitkin puistoa ja sisäänkäynnissä muistutettiin innokaita faneja siitä, että he eivät jaa haleja tänä kesänä.