Linnanmäki 5.7.2020

Sääennuste näytti sunnuntaille hieman epävakaista säätä sadekuuroineen mutta siitä huolimatta päätin ystäväni kanssa lähteä Linnanmäen kieputuksiin. Liput ostin lauantaina, jotta varmistin sisäänpääsyn puistoon mutta kuten vähän epäilin, puistossa oli todella väljää.

Puistoon saavuin yhden maissa ja ehdin käydä Kyöpelinvuoren Hotellissa ja Taigassa, ennen kuin ystäväni saapui puistoon, sillä niihin ei ollut mitään jonoa. Yhdessä menimme heti Taigaan ja hänelle se oli ensimmäinen ja ilmeisesti viimeinen ajelu, huudon ja järkytyksen määrästä päätellen.

Hepparadalla täytyy ehdottomasti käydä kerran kesässä.

Puistossa oli tosi rauhallista ja jonoja ei ollut kuin Salamaan, joten hirveästi ei tarvinnut jonotusalueilla välimatkoista välittää. Sää oli suurimman osan päivästä todella hyvä. Tarkeni lyhythihaisella ja Hurjakurun pärskeetkän eivät haitanneet.

Viikinlaiva keinutti asiakkaita mukavassa säässä.

Desinfiointipisteitä oli ripoteltu runsaasti ympäri puistoa ja yhdessä vaiheessa vessassa oli peräti kolme siivoojaa yhtäaikaa pyyhkimässä pintoja.

Nälän yllätettyä, ruokailimme Lintsiburgerissa ja mukava oli kun sielläkään ei tarvinnut jonottaa ja ruoat tulivat hetkessä. Kanahampurilaiseni oli oikein maistuva ja sivuun otin vielä sipulirenkaita. Miinusta tulee pikkaisen siitä että dippejä ei ollut kuin kahta laatua, paprika ja valkosipuli.

Kuuden jälkeen alkoi tulla sadekuuroja ja huomasi että asiakkaita alkoi poistua puistosta. Tässä vaiheessa laitteissa ei ollut juuri ketään ja esim. Mustekalassa ja Maisemajunassa saimme yksityisajelut. 3D-lasit eivät olleet käytössä Kammokujalla, mikä hieman latisti tunnelmaa mutta Linnunradalla VR-lasien puuttuminen oli taas hyvä asia, sillä lastaus hoitui paljon joutuisammin.

Sateen alettua alkoi puisto autioitua.

Muutaman Cafe & Bar Kingissä nautitun kuohuviinin jälkeen ystäväni rohkastui ensimmäistä kertaa Kirnuun ja pitikin siitä todella paljon. Päädyimme lopulta ajelemaan sillä peräti seitsemän kertaa.

Kirnu oli tällä reisulla laite jossa kävimme eniten.

Pienessä tihkusateessa kävimme myös Pellen talossa, joka tahtoi olla aika liukas ja lopun liukumäki oli sateen takia suljettu. Kahdeksan jälkeen vettä alkoi tulla enemmän ja Salaman pyörityksessä kastuimme aivan märiksi mutta se ei hirveästi menoa haitannut.

Pellen Talo oli sateella hieman hurjempi liukkauden takia.

Kaikin puolin päivä oli oikein hauska, laitteissa ehti käydä taas monta kertaa enemmän kuin normaalisti.