|

Jurassic World VelociCoaster – vuoden 2021 odotetuin vuoristorata

Universal Studios Island Of Adventures-puisto, Yhdysvaltojen Orlandossa on viime vuosina pistänyt rahaa palamaan uskomattomia määriä rakentaessaan maailmanluokan vuoristoratoja.

Edellinen uusi vuoristorata, Harry Potter aiheinen Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure, oli puiston kallein hankinta. Vahvasrti teemoitetun vuoristoradan hintalappu oli huimat 300 miljoonaa dollaria ja vaikka tämän vuoden uutuuden hinnasta ei ole tietoa niin uskon että tuskin halvemmalla päästään.

Ensimmäinen Jurassic Park-brändin mukaan teemoitettu vuoristorata on jo testiajovaiheessa ja aukeaa ilmeisesti kesän aikana. Sveitsiläisen Intamin:n valmistama vuoristorata on samaa mallia kuin Linnanmäen Taiga ja niissä onkin monta samaa elementtiä.

Vuoristoradassa on varsin tyylikkäät vaunut.

Kahdesti laukaistava VelociCoaster on 1400 metriä pitkä ja korkeimmillaan käydään 47 metrissä. Nopeimmillaan vaunut kulkevat 110 km/h ja ajon aikana mennään neljä kertaa pääalaspäin. Ensimmäisen laukaisun jälkeinen osa mennään piilossa rakennusten takana ja silloin väistellään dinosauruksia elokuvista tutussa Raptori-aitauksessa. Toisen laukaisun jälkeen rata kiertelee elokuvista tutun Jurassic Park Discovery Center-rakennuksen edustalla ja lammen yllä.

Osa ajelusta mennään raptoreiden keskellä. Kuva: @bioreconstruct

Koska tarkkoja tietoja ei ole puiston puolesta julkaistu, on osa vuoristodan yksityiskohdista pimennossa. Varmistettua on että Jurassic World näyttelijät, Owen Grady (Chris Pratt), Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), ja Dr. Henry Wu (BD Wong), tulevat esiintymään ajon aikana, ilmeisesti hologrammeina tai robotteina.