|

Pandemian vuoksi puistot lykkäävät uutuuksiaan ja osa taas investoi valtavasti

Koronapandemian vuoksi maailmalla on viime kaudelle suunniteltuja uutuksia siirretty jopa kahdella vuodella, aina kauteen 2022.

Uutuuksien lykkäystä

Yhdysvaltalaisessa Six Flags-ketjussa on siirretty useita uutuuksia vuodella tai parilla. Six Flags over Texas-puiston viime kesälle kaavailtu Aquaman-Powerwave-vesivuoristoradan avaus päätettiin siirtää aina vuoteen 2022. Ketju on jo aiemmin myös ilmoittanut aikovansa poistaa puistoistaan 15 laitetta ennen 2021 kauden alkua budjettileikkausten vuoksi.

Isoja investointeja

Onneksi myös hyviä uutisia kantautuu maailmalta. Monta kohdetta on valmistunut myös pandemian aikana mm. paljon odotettu Super Nintendo World, joka avautuu virallisesti 4.2.2021 Universal Studios Japan-puistossa.

Luna Park, Australian Sydneyssä, pistää kerralla melkein koko puiston uusiksi. Puiston laitteista osa menee vaihtoon ja tilalle tulee kuusi uutta laitetta ja kaksi vuoristorataa. Mielenkiintoisin uutuus on Big Dipper-vuoristorata, joka on Intamin:n valmistama yksiraiteinen vuoristorata ja on maailman ensimmäinen laatuaan.

Luna Park investoi uutuuksiin 30 miljoona dollaria.

Myös New York:sta tuli mukavia uutisia, kun Deno’s Wonder Wheel Park ilmoitti rakentavansa uuden kokoperheen Phoenix-vuoristoradan. Maineikkaalla Coney Island-alueella olevat puistot ovat olleen koko viime kauden ongelmissa ja onkin yllätys että pieni puisto on valmis investoimaan isoon laitteeseen ja vielä näin epävarmana aikana. Uusi vuoristorata on Vekoman valmistama suspended coaster, eli tässä matkustetaan radan alapuolella.

Euroopassa ei ole lykkäyksiä tapahtunut, vaan isoja laitteita kohoaa onneksi ensi kaudelle hyvin. Erityisesti Belgian Walibi Belgium-puistoon avautuva Kondaa-vuoristorata on saanut paljon kiinnostusta ympäri maailman. Benelux-maiden ja Ranskan korkeimman vuoristoradan titteliä kantava Kondaa on jo testiajovaiheessa ja aukeaa myöhemmin tänä vuonna.

Kondaa, Walibi Belgium. Kuva: @themeparkfreaks