|

Devil’s Mine Hotel – PowerPark

Kummitusjunan virkaa hoitamaan, PowerPark avasi kesälle 2007 interaktiivisen ajelun, jossa seikkaillaan villin lännen hotellissa ja kultakaivoksessa. Puistossa toimi vuosina 2005-2006 perinteisempi Kummitusjuna, joka nykyisin kauhistuttaa/huvituttaa Suomen Tivolin laitevahvuudessa.

Laite on Italialaisen Gosetton valmistama laite. He ovat erikoistuneet juuri ajelulaitteisiin, kuin myös Vekkula-tyylisiin käveltäviin kohteisiin ja PowerParkin FunHouse on samaiselta yritykseltä. Avautuessaan laite oli Gosetton ensimmäinen, jossa jokaisella matkustajalla on oma pistooli, joilla ampua reitin varrella olevia punaisia valomaalitauluja. Aina kun maalitauluun osuu, saadaan hahmoja ja esineitä liikkumaan. Lisäksi osumat kerryttävät myös pisteitä ja ajelun lopuksi voi katsoa tulostaululta, kuka vaunussa sai isoimman pistesaaliin.

105 metrin mittaisella radalla mennään läpi erilaisten villiin länteen sijoittuvien kohtausten ja törmätään vaikka minkälaisiin örkkeihin. Laitetta mainostetaan kummitusjunana mutta ampumiseen keskittymisen vuoksi itse hahmoja ja pelotteluefektejä ei paljoa huomaa, joten jos haluaa nauttia perinteisemmästä kummitusjuna-ajelusta, kannattaa suosiolla jättää ampuminen väliin.

Devil’s Mine Hotellin reitin varrelle on mahdutettu miltei 100 kohdetta, joita aktivoida ampumalla, joten tähtäiltävää riittää yllin kyllin. Aivan valtavaa vauhtia ei kannata kuitenkaan ammuskella, sillä laukauksia on rajoitettu 250 kappaleen määrä. Laite on teemoitettu todella hienosti ja katsottavaa on paljon niille joita ampuminen ja siinä mittelöinti ei kiinnosta.

Kaiken kaikkiaan Devil’s Mine Hotel on mitä loistavin ajelulaite koko perheelle ja interaktiivisuuden vuoksi siitä tulee mukava kisailu kanssamatkustajien kanssa. Mutta jos tämän tarkoitus oli olla vanhan Kummitusjunan hienompi korvaaja, niin sitä se ei ikävä kyllä ole. Juuri interaktiivisuuden vuoksi huomio siirtyy ihan muuhun kuin perinteiseen säikyttelyyn ja odotteluun mitä hyppää esiin seuraavan mutkan takaa.

Laitteeseen saa välillä jonottaa vähän pidempääkin ja on hyvin suosittu varsinkin sateisella säällä. Jossain vaiheessa oli myös jonkinlaista aietta, että laitteeseen tehtäisiin jatko-osia mutta se taisi jäädä suunnitelman tasolle.

Devil’s Mine Hotel, PowerPark

Valmistaja: Gosetto, Italia
Malli: Dark Ride
Avausvuosi: 2007
Pituus: 105 m
Kesto: n. 3 minuuttia
Pituusraja: 120cm, alle 120 cm huoltajan (yli 15-v.) seurassa.