Särkänniemi 23.7.2021

Särkäniemi vastasi tänä vuonna kysyntään ja pidensi päivittäistä aukioloaikaansa kahdella tunnilla, joka toivottavasti jatkuu myös seuraavina kausina. Itselläni aikataulu ei antanut mahdollisuutta olla puistossa myöhempään kuin seitsemään mutta hyvin ehti käydä miltei kaikki laitteet läpi.

Huvipuisto aukesi kymmeneltä, jolloin lasten laitteet, Tornado, Koiramäki ja pari perhelaitetta olivat käytössä. Loput isoista laitteista avautuivat vasta kello 12, mikä hieman harmitti, mutta kyllä sitä Troikan ja Keinukarusellin kyydissä hyvin viihtyi. Edellisvuosista viisastuneena päätimme vierailla Koiramäessä, Akvaariossa ja Näsinneulassa hieman myöhemmällä, sillä lapsiperheet suuntavat sinne yleensä heti ensimmäisenä. Tämä kannatti ja esim. Näsinneulan hissiin pääsi suoraan ilman jonotusta.

Tornadon kyytiin pääsi koko aukioloajan ja miltei jonottamatta.

Kun isot laitteet avautuivat kahdeltatoista, tuli suurimpaan osaan heti pitkät jonot, jotka kestivät koko päivän. Meinasin jo jättää pari laitetta väliin mutta loppujen lopuksi kaikissa paitsi Motogeessä ja Tukkijoessa tuli vierailtua. Tukkijoki oli jälleen laite joka sai aikaan pisimmät jonot mutta myös Motogeessä ja Tyrskyssä sai varautua odottelemaan tovin vuoroaan.

Tukkijoki oli lämpimänä päivänä taas suosittu ja kastumaan haluavia riitti.

Kesken päivän tietysti iski nälkä ja siihen auttoi Ravintola Riemun lihapullabuffet. Rannan Pizzeria Pelle näyttää olevan huomattavasti suositumpi, sillä jonot olivat välillä ulos asti. Pizzeriassa on tullut useamminkin vierailtua mutta pidän itse enemmän Riemun tarjonnasta ja siitä että se on paljon rauhallisempi ja siistimpi ruokapaikka.

Jos suurimpaan osaan laitteista sai jonotella, niin Koskiseikkailuun ja Tornadoon pääsi joka kerralla miltei suoraan kyytiin. Viime vuonna Koskiseikkailu ei ollut ollenkaan käytössä ja nyt siinä ei ollut harmiksi toiminnassa mitkään isoista vesiefekteistä, joten kastumista ei tarvinnut pelätä.

Koskiseikkailu ei paljoa kastellut. Lauttoihin on myös lisätty jossain vaiheessa korotetut kaiteet.

Viimeisiksi laitteiksi päivän päätteksi jätin BOOM:n ja Hypen, joihin jonotus kumpaankin ei sitten kestänytkään kuin puoli tuntia. BOOM on suomen tornilaitteista tämän hetken suosikkini, sillä ajo siinä kestää pidempään ja on mukavan vaihtelevaa.

Päivä oli oikein onnistunut ja laitteissa sai käydä riittävästi reilun seitsemän tunnin aikana vaikka hieman jonotusta olikin.