Linnanmäki iik!week, 11.9.2021

Viime vuodelta väliin jäänyt Linnanmäen kauhutapahtuma, Iik!week, oli kohteidensa puolesta huomattavasti parempi kuin pari edellistä kertaa. Tänä vuonna itse puistossa tuntui olevan hieman vähemmän kauhukoristusta, mutta missä sitä oli, olivat hienosti toteutettu.

Mummon lakanat kummittelivat Muksupuksun radalla

Taktisesti valitsin vierailupäiväksi sunnuntain, sillä se on yleensä aina teematapahtumien aikaan hiljaisempi kuin muut päivät. Myös sateinen keli vaikutti ihmismäärään mutta se toi myös lisätunnelmaa teemaa ajatellen.

Kauhukohteet olivat samoissa paikoissa kuin edellisellä kerralla mutta niissä oli paljon positiivisia muutoksia. Tämän vuoden uutuus, motelli, oli erityisesti huima harppaus samalla paikalla olleisiin edeltäjiinsä. Myös puistossa liikkuvia örkkejä ja muita asiakkaita jahtaavia säikyttelijöitä oli runsaasti.

Motelli

Pyöreän vesitornin sisään rakennettu käveltävä kauhukohde yllätti todella positiivisella tavalla. Tähän suuntasin heti kohteiden avauduttua klo 16 ja pääsin sisään heti toisessa ryhmässä. Tässä, kuten muissakin käveltävissä kohteissa, täytyi pitää kasvomaskia, ja jos sitä ei omasta takaa ollut, sai sellaisen kohteen hoitajalta.

Pienissä ryhmissä astuttiin sisään ja pienen ohjeistuksen jälkeen päästiin itse motellin vastaanottoon, jossa tuli ensimmäinen positiivinen yllätys, sillä tällä kertaa näyttelijät keskustelivat pahaa-aavistamattomien asiakkaiden kanssa muutaman näytellyn kohtauksen, jonka jälkeen ohjasivat motellin syövereihin. Motelli oli kauhukohteista ehdottomasti paras ja siihen oli todella panostettu, niin yksityiskohtaisessa sisustuksessa, kuin myös näyttelijöiden ulkoasussa.

Zombitunneli

Zombitunneli on rakennettu portaikkoon Mustekalan viereen

Tuttu zombitunneli parin vuoden takaa oli myös parantunut, sillä livekummittelua oli nyt yllinkyllin. Jokainen tunneliin uskaltautuja saa itselleen valomiekan jolla valaista reittiä, koska tunnelissa oikeasti on suhteellisen pimeää ja hyvin mielellään sillä tarkastaa kulman taakse välttääkseen säikytykset. Vaikka valolla kuinka yritti tarkastella, kummittelijoita tuntui tulevan joka nurkan takaa ja niitä oikeasti säikähti. Lisätunnelmaa kohteeseen toi pieni sade, jonka ansiosta väliaikaisrakennuksen katon raoista tippui vettä yllätykseksi niskaan.

Kauhusirkus

Kauhusirkus oli ulkoa vähän vaisumpi kuin aiemmin.

Taikasirkus oli jälleen muutettu kauhuversioksia mutta ulospäin muutos ei näkynyt kuin kauhukyltillä, joka oli laitettu taika-sanan päälle ja pellen pää oli kiedottu mustaan muoviin. Sisällä onneksi muutosta oli enemmän ja täälläkin livekummitelijoita riitti. Karmivat pellet yllättivät kurkistelemalla vaunuihin ja seuraamalla niitä. Muutama kohta oli tosin turhan pimeä, sillä huomasi jonkun hahmon liikkuvan mutta siitä ei oikein saanut selvää mitä siinä tapahtui.

Kammokuja

Loppuillasta Kammokujaan ei ollut enää jonoja.

Tähän oli alkuillasta todella pitkät jonot ja pelkäsin että se jää käymättä mutta onneksi myöhemmällä siihen pääsikin suoraan sisään. Kujalle oli lisätty paljon ylimääräisiä väliverhoja ja seiniin aukkoja, joista kaikenlaiset örkit säikyttelivät. Kammokuja oli nyt muutettu tyylillä paljon ahdistavammaksi, että sen toivoisi aina olevan tällainen.

Pieni hautausmaa oli ilmaantunut viheralueelle.

Kauhukohteet vetivät ansaitusti pitkin iltaa kaikista pisimmät jonot ja muihin laitteiisiin pääsi käytännössä suoraan kyytiin. Muutamia ajottaisia jonotuksia kertyi ainoastaan Taigaan ja Salamaan. Esim. Panoraamassa, Linnunradassa ja Kehrässä sai pyöriä miltei yksin.

Yksi päivän parhaimmista kokemuksista sattui heti alkuiltaan. Helsingissä oli jo toista päivää todella sankka sumu ja se täytyi tietysti hyödyntää Kingiin menemällä ja se olikin jotain erikoista. Laitteen noustua huipulle, oltiin unenomaisen valkoisen udun syleilyssä ja ainut asia mitä sen seasta näkyi, oli Panoraama-laitteen huippu. Eli jos sumua on ensi kerralla Lintsillä käydessä, niin suosittelen ehdottomasti suuntaaman Kingiin.

Örkit saivat eniten kiljuntaa aikaan jahdatessaan huvittelijoita.