|

Loop Fighter – Tykkimäki

Hurjapäitä suosittiin Tykkimäellä vuonna 2012, kun puistoon saatiin vauhdikkaasti pyörivä Loop Fighter-laite. Italialaisen Technical Park:n valmistaman heilurin kyytiin pääsee kerrallaan 16 matkustajaa.

Laitteessa istutaan neljässä neljän hengen penkkiryhmässä, katse ulospäin. Yliolan turvapuomit ovat jämäkät ja tulevat hyvin tiukasti vasten reisiä, joka itselläni alkaa tuntua muutaman ajelun jälkeen jo kivuliaalta, sillä pääalaspäin ollessa, roikut täysin reisien varassa.

Turvapuomien lisäksi on varmuudeksi myös pieni turvavyö, kaarien ja istuimen välillä. Kun turvapuomit on tarkastettu, laskeutuu laitteen alla oleva lattia, jotta laite pääsee vapaasti heilumaan. Laittian lasku ei ole mikään hiljainen hetki vaan se pitää todella äänekkään mylvinnän. Laite alkaa pikku hiljaa keinua ja matkustamo-osa pyöriä. Hetken päästä laite pääsee huippuvauhtiinsa ja pyörähtää ympäri, heittäen matkustajat ylösalaisin 24 metrin korkeudessa. Parin täyden pyörähdyksen jälkeen laite hidastaa sen verrran, että se miltei pysähtyy ylösalaisin asentoon. Loppu ajelu mennään sitten rauhallista keinuntaa ennen pysähtymistä.

Ensimmäisinä vuosina laitetta ajettiin eri ohjelmalla kuin nykyään, sillä alun perin laitteen pyörittyä muutaman kerran täyden kierroksen ja ennen vauhdin hidastumista, vapautettiin neljän hengen istuinryhmät, jolloin ne pääsivät vapaasti pyörimään. Tästä jostain syystä luovuttiin ja siitä kerran kysyttyäni, sain vastaukseksi etteivät enää saa ajaa laitetta niin.

Loop Fighter on enemmän kiertäviin tivoleihin suunniteltu laite, josta syystä laitteessa on monta ikävää puolta, jotka voisi muokata varmaan paremmiksi. Laitteen alasmenevä lattia pitää aivan kamalaa ääntä, jolle luulisi voivan tehtävän jotain, sillä Tivoli Seiterän Extreme on saman valmistajan laite, eikä sen lattian lasku pidä tällaista mekkalaa. Myös laitteeseen ja sieltä pois johtavat portaat ovat varsin kummalliset, sillä ne viettävät alaspäin ja porrasväli on huono.

Vaikkakin laitteessa on paljon ikäviä puolia, on se kuitenkin hauska ja hurjan kovaa pyörittävä vekotin, ainakin ensimmäisellä kerralla kun reisiin ei vielä paina.

Loop Fighter – Tykkimäki

Valmistaja: Technical Park, Italia
Malli: Loop Fighter
Avausvuosi: 2012
Istuinpaikkoja: 16
Huippukorkeus: 24m
Maksimi G-voimat: 4,5G
Pituusraja: 120m