|

Onnettomuuden vuoksi vapaapudotuslaitteita suljettu ja turvavöitä lisätty

Vasta muutaman kuukauden auki ollut ennätyskorkea Orlando FreeFall-laite suljettiin siinä sattuneen kuolemaan johtaneen onnettomuuden vuoksi. 14-vuotias poika kuoli tiputtuaan vielä tuntemattomasta syystä turvakaarien ja penkin välistä ajelun loppuvaiheessa, jolloin magneettijarrut hidastavat vaunun liikkeen. Onnettomuustutkinta on vielä kesken mutta paljon spekulaatioita on, johtuiko tippuminen matkustajan koosta, oliko turvakaaria tarkastettu kunnolla ja olisiko turma voitu estää, jos laitteessa olisi ollut turvavyöt? Orlnado FreeFall-laitteessa ei ole turvakaarien lisäksi erillistä turvavyötä kaarien ja istuinosan välissä, kuten esim. Linnanmäen Kingissä.

Ikävän tapahtuman seurauksena kyseinen laite suljettiin välittömästi ja saman itävaltalaisen Funtime-valmistajan vapaapudotuslaite, DropLine, Dollywood-puistossa, suljettiin myös varotoimenpiteenä. Myös saksan Hansa Park:ssa on saman valmistajan Highlander-laite mutta sitä ei ole päätetty sulkea vaan laitteeseen on samantien lisätty turvavyöt turvakaaren ja istuinosan väliin.

Särkänniemen BOOM-laitteessa näitä turvavöitä ei myöskään ole ja saa nähdä tullaanko siihenkin ne lisäämään?