Nokkakiven Puisto 27.7.2022

Edellisestä vierailusta Nokkakiven puistoon oli vierähtänyt ihan huomaamatta 9 vuotta ja sinä aikana puisto olikin kehittynyt huomattavasti. Retkeä Nokkakiveen täytyi hieman suunnitella, kun ei ole omaa autoa käytössä, mutta onneksi nykyisestä kotikaupungistani, Jyväskylästä, meneekin paikallisliikenteen seutulinja Lievestuoreelle ja pysähtyy aivan puiston vieressä. Matka-aika linja-autolla Jyväskylän keskustasta Nokkakiveen on noin puoli tuntia.

Heti puistoon astuttuani, huomasin kuinka paljon sinne istutetut puut ja pensaat olivatkaan vuosien aikana kasvaneet ja Nokkakivi onkin heittämällä Suomen vehrein huvipuisto. Puisto on mukavan kompakti, laitteet ovat lähellä toisiaan ja runsaat istutukset tekevät siitä todella viehättävän.

Puisto on viehättävän vehreä.

Edellisen vierailun jälkeen puistoon on tullut monta uutta laitetta, kuten Scrambler ja Cyclon-vuoristorata. Cyclon oli jo tuttu laite entisestä paikastaan, Wasalandiasta, ja siihen olikin koko päivän pisin jonotus, sillä sitä ajettiin vain yhdellä vaunulla. Myös Scramblerin kyydissä on tullut oltua, kun se pyöri Tivoli Seiterän mukana. Kaikista uusin kohde puistossa on vuonna 2021 valmistunut Ketkula-hupitalo, jonka yllätyksiä odotinkin innolla. Ketkula osoittautuikin todella hyväksi kohteeksi ja siinä on paljon samanlaisia juttuja, kuten Linnanmäen entisessä Vekkulassa. Sisällä on klassikkoja, kuten pyörivä rumpu, jonka läpi kävellään, vino huone ja lopuksi tietysti iso liukumäki. Kohde oli paljon suurempi kuin olin osannut odottaa ja se on hienosti rakennettu Laukaanhovin sisälle.

Ketkulasta löytyi mm. vino huone.

Nokkakivessä tuli vietettyä aikaa vain vajaat neljä tuntia mutta siinä ajassa ehti käydä laitteet moneen otteeseen läpi ja vain ihastella puistoa. Suurimmaksi lapsiperheistä koostunut asiaskunta näkyi myös siinä mihin laitteisiin oli jonoa ja suurimpaan osaan isoista laitteista, kuten Round Uppiin, ei tarvinnut odotella yhtään. Mukavaa Nokkakivessä on myös se, että laite käynnistetään jo muutaman asiakkaan tähden, eikä tarvitse odottaa että laite tulisi täyteen. Myös ajojen kestot ovat sopivan pituisia, paitsi Maailman pyörässä, jossa harmiksi mentiin vain kaksi täyttä kierrosta.

Cyclon-vuoristorata on puiston suurin laite.

Puistoa voi hyvällä mielellä suositella lapsiperheiden kohteeksi ja löytyy sieltä myös useampi vähän vauhdikkaampikin laite, joista myös isommat nauttivat. Tällä vierailulla omiksi suosikeiksi laitteista nousi vauhdikas Miami ja yllättävän kovia kierroksia välillä tekevä Vauhtivirveli, jossa tuli käytyä useita kertoja. Moni perhe myös tykkää varmasti muita puistoja maltillisemmista rannekehinnoista, jotka olivat 29€ yli metrin mittaisilta ja 21€ sitä lyhyemmiltä.