PowerPark 23.7.2022

Rannekeet PowerParkkiin tuli hommattua jo viime vuoden puolella, jolloin ne sai hyvin edulliseen 24€ kappalehintaan, joten säästöä tuli reippaasti, kun normaali hinta on 42€. PowerPark-reissuun yhdistyi tänä kesänä myös yhden yön vierailu Peräseinäjoella, Kalajärven Matkailukeskuksessa. Kehuja saanut paikka epäilytti hieman, kun nettisivut olivat sen verran puuttelliset. Varaamastamme 80€ mökistä ei oikein ollut mitään tietoa ja yllätys olikin suuri, että siinä oli oma sauna ja se sijaitsi hienolla paikalla niemen kärjessä, aivan Kalajärven palveluiden vieressä. Uimarannan ja pitkän vesiliukuradan lisäksi siellä oli todella hieno puistogolf, joka onkin muutamia vuosia sitten äänestetty suomen parhaimmaksi.

Mökki olikin yllättävän iso ja hyvin varusteltu
Puistogolf sijaitsi aivan ravintolan ja vesiliu’un vieressä.

Lauantaina auto suuntasi kohti PowerParkkia, jonne saavuimme yhden aikaan. Majoitukseksi valikoitui tänä vuonna pieni mökki Green Field Campingin puolella. Alue oli uusi tuttavuus ja se oli puiston takapuolella, aivan ratsastuskeskuksen vieressä. PowerParkin nettisivujen tiedoista poiketen, Green Field-mökkiin pääsi kirjautumaan jo kello 13, eikä kello 15. Tämä oli oikein positiivinen yllätys ja palvelee asiakkaita paremmin, kun ei tarvitse kesken päivän lähteä kirjautumaan ja viemään tavaroita mökille. Kävelymatkaa mökiltä huvipuistoon on n. vartin verran. Leirintäalue oli todella siisti ja wc-, suihku-, sauna- ja keittiötilat olivat tilavat.

Green Field-mökeissä mahtuu majoittumaan neljä henkeä.

Puistossa oli koko päivän ihan runsaasti porukkaa mutta jostain syystä Pitts Special-, Junker- ja Thunderbird-vuoristoratoja ajettiin vain yksillä vaunuilla, jonka johdosta niissä oli suhteellisen pitkät jonot. Junkeriin jaksoin jonottaa mutta Pitts Special ja Thunderbird jäivät väliin tänä vuonna pitkien jonojen vuoksi. Muihin laitteisiin pääsi hyvin lyhyellä jonotuksella ja välillä ihan suoraan kyytiin. Päivän parhaat kyydit tulivat Cobran, Junkerin ja mukavan viihdyttävän Real Snacks JetSki-vesilaitteen menossa. La Paloma-karuselli menee myös yllättävän kovaa ja tarjoaa paremmat kyydit kuin isompi Fiesta Mexicana, jonka ajo-ohjelma oli pienoinen pettymys.

Junkerin kyytiin sai odotella puolisen tuntia.

Kauden uutuuslaite, Typhoon 360, oli harmiksi huollon vuoksi kiinni. Laite oli ilmoitettu kiinni olevaksi nettisivuilla jo edellisenä päivänä, joten osasin odottaa sen olevan kiinni myös vierailuni aikaan. Tietysti olisi ollut kivaa päästä kokemaan uusi ja hurjempi version Typhoonista mutta uusien laitteiden kanssa on aina alussa ongelmia, joten täytyy odottaa maltilla ensi vuoteen.

Puiston sulkeuduttua seitsemältä, suuntasimme pelaamaan minigolfia vieressä olevaan Adventure Golf:iin. Viime kesänä olin PowerParkissa kesälomien loppumisien aikaan ja silloin Adventure Golf meni harmiksi kiinni aiemmin, joten siihen ei silloin ehtinyt pelailemaan. Nyt kohde oli avoinna aina kello 23:n asti ja paljon porukkaa tulikin heti puiston sulkeuduttua. Ruuhkaa radoilla oli sen verran, että hyppäsimme muutaman radan ja pelijoukkueen ohi, jolloin sai rauhassa puttailla ja palata sitten myöhemmin pelaamaan alun radat. Adventure Golf on tosi hienosti toteutettu ja radoissa on hyvin vaihtelua, vaikkakin muutaman vaikeamman kanssa meinasi hieman hermot mennä.

Adventure Golf on mukavan vehreä ja vuoristoradat hienosti sitä kehystävät.

Kun golfit oli pelattu, siirryimme vieressä olevaan Crocodile Pool-terassiravintolaan. Terassi oli koko illan täynnä ja välillä joutui hieman odottaa juomia tiskillä kun oli vain yksi henkilö hoitamassa baaria. Terassille saa tilata annoksia Park Hotel Härmästä ja miltei jokaiseen pöytään niitä menikin. Itsekin tilasin Kesänraikkaan mansikkasalaatin broilerilla iltaruoaksi ja annos oli todella hyvä, jossa hinta-laatusuhde oli kohdallaan. Terassilla oli myös ohjelmaa, sillä siellä esiintyi Kari ”Lantsa” Lankio poikansa kanssa, vetäen tuttuja Manserock-biisejä. Tunnelmaa terassilla riitti, aurinko paistoi mukavasti ja asiakkaat nauttivat viihdyttävästä ohjelmasta ja hyvästä ruoasta.

Kesänraikas mansikkasalaatti oli todella maukas.

Vaikka uutuuslaitetta ei päässyt kokemaan ja pari vuoristorataa jäi väliin, niin tämäkin vierailu todisti jälleen kuinka hyvä ja kehittyvä paikka PowerPark on.