|

Swingi – Linnanmäen uutuuslaite 2024

Linnanmäki julkaisi Kieputtimen jättämälle paikalle tulevan uutuuslaitteen, joka on vuonna 2024 valmistuva jättimäinen heilurilaite, Swingi. Laite on varmasti monen mielestä täydellinen uutuus, sillä hurja heilurilaite on Linnanmäen laitevalikoimasta täysin puuttunut. Muista puistoista ja tivoleista niitä löytyy mutta Linnanmäen versio tulee avautuessaan päihittämään ne kaikki kokonsa ja vauhtinsa puolesta. Esimerkiksi Särkänniemen X menee korkeimmillaan 30 metriin ja tämä uutuus kohoaa vielä kymmenen metriä korkeammalle. Swingi tosin ei mene missään vaiheessa pääalaspäin, vaan keinuu maksimissaan 120 asteen kulmaan.

Laite on Intamin Amusement Rides:n Gyro Swing ja lähin samanlainen löytyy Ruotsista Lisebergin huvipuistosta. Laitteen kyytiin mahtuu kerrallaan 40 matkustajaa, korkeimmillaan keinahdetaan 42 metriin ja huippunopeus on 100 km/h. Swingi tulee olemaan todella iso ilmestys, sillä se on yli tuplasti korkeampi kuin juuri poistunut Kieputin, joka nousi nyt niin vaatimattomalta kuulostavaan 16,5 metrin huippukorkeuteen. Laitteen nimi on myös varsin onnistunut ja sitten tulee hauskasti olemaan vierekkäin Swingi ja Kingi.

Swingi, Linnanmäki

Valmistaja: Intamin Amusement Rides
Malli: Gyro Swing 40
Avausvuosi: 2024
Laitteen korkeus: 27 m
Maksimi korkeus täydessä vauhdissa : 42 m
Huippunopeus: 100 km/h
Istuinpaikkoja: 40
Ajoaika: n. 2 minuuttia

Video Liseberg:n samanlaisesta laitteesta: