|

Palmitos Park, Maspalomas, Gran Canaria 8.11.2022

Muutaman päivän Maspalomaksen kaupungin sykkeessä pyörittyä halusi vähän rauhallisempaa menoa ja kohteeksi valikoitui eläinpuisto, Palmitos Park. Puisto sijaitsee vuoriston keskellä n. 10 kilometrin päästä keskustasta ja sinne pääsee kätevästi bussilla tai taksilla. Bussipysäkillä tuli ikävä takaisku, koska kyydissä olijoilta edellytettiin kasvomaskien käyttöä ja nehän olivat tietysti jääneet hotelliin. Pienen pähkäilyn jälkeen hyppäsimme vieressä olevaan taksiin ja menimme sillä perille. Tämä oli ihan fiksu veto, sillä oli aika kuuma ja tukala bussimatka maskeineen olisi vienyt huomattavasti pidemmän aikaa. Onneksi hintaakaan ei kertynyt vajaan puolen tunnin matkalle kuin 16€. Lippu puistoon taas maksoi yhdeltä aikuiselta 33€.

Puisto maastoutuu upeasti ympäröivään luontoon ja ylhäältä ei heti huomaa katsovansa eläinpuistoa.

Matka puistoon oli välillä todella kapeaa tietä ja perillä odotti parkkialue ja pieni puiston sisäänkäyntikyltti. Ihmetytti, että missä se eläinpuisto nyt on, sillä olin odottanut näkeväni isoja aitauksia ja vähän karua kasvillisuutta. Yllätys oli positiivinen, kun sisäänkäynti oli vehreä, isoja puita ja kapea viehättävä polku johdatti lipunmyyntipisteen kautta sisälle puistoon. Vaikka puistossa on eläimiä, on se samalla myös kasvitieteellinen puutarha, ja se puoli tuntui kiinnostavankin paljon enemmän.

Koko puisto on helppo kiertää järjestyksessä, sillä se on tehty selkeästi yhden ison reitin varrelle. Korkeuseroja puistossa on runsaasti ja se on hyvä ottaa huomioon, jos lähtee lasten kanssa kierrokselle. Onneksi reittien varrella on paljon istumapaikkoja ja kioskit ja ravintolat on sijoitettu sopivien matkojen välein.

Papukaijatalon värikäs asukki.

Alkureitti mennään puiden varjoissa ja matkalla on mm. mangusteja, kaimaaneja, papukaija-talo, jossa linnut lentävät välillä ihan ihoa hipoen ja hieno orkideatalo. Näiden jälkeen alkaa isompi kipuaminen kohti puiston korkeinta kohtaa, jossa sijaitsee katsomo lintunäytöksiä varten. Niitä oli muutaman tunnin välien ja lentoon pääsivät niin valkopäämerikotka, erilaiset haukat ja vähän tutumpi huuhkaja.

Pustossa oli valtavasti isoja mehikasveja ja kaktuksia.

Reitti jatkuu takaisin alaspäin, jolloin mennään laajan mehikasvinäyttelyn läpi ja saavutaan puiston ison ravintolan, La Palapan, luo. Tunnelmallisen perhostalon jälkeen tulee puiston isoin kohde, delfinaario. Puiston altaassa asustaa kuusi delfiiniä ja ne esittivät perinteisiä temppuja neljän hoitajan avustuksella. Näytökseen kerääntyi runsaasti katsojia ja oli selvästi suosituin ohjelma puistossa. Itse en niistä niinkään välitä vaan poistuimme ajoissa ennen esityksen loppumista, jolloin sai rauhassa mennä reittiä pitkin.

Delfiinit esittelivät vauhdikkaita temppujaan.

Lintupainotteisessa puistossa oli myös ihan ok-kokoinen akvaario ja reitin loppupuolella tuli vastaan vielä orankeja, pieniä kenguruja ja emuja. Puisto oli juuri sopivan kokoinen muutaman tunnin vierailuun ja tarjosi paljon enemmän kuin olin odottanut. Eläinnäytöksistä tulee väkisin hieman ristiriitainen olo mutta olivathan ne hienosti toteutettu. Eniten tästä puistosta jäi kyllä mieleen uskomattoman kaunis kasvillisuus ja kuinka hienosti kaikki maastoituvat ympäristöön.

Puiston kotisivut:

https://www.palmitospark.es/en/