|

Spider – Suomen Tivoli

Villisti pyörivä ja hyppivä Spider on monen suosikki Suomen Tivolin laitteista ja ehdottomasti yksi suomen hauskimmista. Koko perheen vekottimeksi tarkoitettu Spider on italialaisen Sartorin valmistama Roto Techno-laite ja se on pyörinyt tivolin mukana vuodesta 2015.

Laitteen pyörivästä keskiosasta lähtee 12 vartta joiden päissä roikkuu kahden hengen vaunut. Nämä vaunut pyörivät ajon aikana vapaasti, jolloin joka ajokerta on hieman erilainen. Välillä tosin sattuu huonoa tuuria ja vaunut eivät tunnu pyörivän oikein mihinkään vaan jumahtavat pitkäksi aikaa yhteen suuntaan, joka latistaa ajokokemusta.

Ajo alkaa koko laitteen pyörimisellä, jonka jälkeen varret alkavat hyppiä, vuoroin samaan ja vuoroin eri tahtiin. Yksitoikkoista ajelu Spiderilla ei ole, sillä suuntaa, nopeutta ja hyppimistä vaihdellaan usein. Varsien pomppiminen saadaan aikaan hydraulisesti ja siitä johtuu laitteen todella kova ääni. Spider suhisee, kitisee ja vinkuu, joten tivolissa tietää heti milloin laite on päällä.

Spider on äärimmäisen hauska laite mutta juuri tuon kovaäänisyyden vuoksi on helppo ymmärtää miksi näitä ei löydy esimerkiksi Linnanmäen tai Särkänniemen huvipuistoista, joissa ollaan todella tarkkoina melurajojen kanssa. Laitteessa on tivolilaitteille tyypillisesti näyttävät valot ja varsinkin pimeän aikaan Spider on upea ilmestys pelkästään seurata.

Spider – Suomen Tivoli

Valmistaja: Sartori, Italia
Malli: Roto Techno
Avausvuosi: 2015
Istuinpaikkoja: 24
Pituusraja: 120 cm, 110-120 cm huoltajan kanssa