Endeavour-laite Tykkimäelle

Tykkimäen vuoden 2018 uutuus on italialaisen Zamperlan valmistama vauhdikas Endeavour-laite.
Laite tulee Enterprisen tilalle ja on samantyyppinen kuin edeltäjänsä mutta tässä versiossa ei istuta enää suljetuissa vaunuissa vaan jalat roikkuvat vapaina, joten ajokokemus tulee varmasti olemaan täysin erilainen.

Laiteen korkeus käynnissä on 20,5 metriä, kyytiin mahtuu 24 matkustajaa, huippunopeus on n. 40km/tunti ja matkustajaan kohdistuu 2,9g:n voima.

Enterprise on kuulunut omiin laitesuosikkeihin aina ja harmi että se poistuu mutta viime vuosina laite alkoi näyttää niin paljon ikääntymisen merkkejä että ymmärrän kyllä miksi poistetaan uuden tieltä. Parina viime kertana kun olen Tykkimäellä vieraillut, ajettiin Enterprise:a vain muutamalla matkustajalla ja varsinkin kuumina päivinä siinä oli pitkiä viilennystaukoja kesken päivän.

Uuden laitteen otan vastaan enemmän kuin innoissani. Tykkimäki yllättää aina välillä ja ostaa tosi hienoja ja poikkeavia laitteita. Tämänkin laitteen luulisi enemmin menevän vaikka Power Parkkiin mutta ihan loistavaa että juuri Tykkimäki hommasi tämän. Harmi että viime vuonna ei tehty yhtä hyvää työtä Yllätysten Talon uudistuksen kanssa koska minusta siitä onnistuttiin kadottamaan kaikki hauskuus ja tehtiin liian kliininen.