Wicker Man-vuoristorata

Vuosien ja vuosien väännön jälkeen Alton Towers-puisto englannissa sai vihdoin luvan rakentaa ensimmäisen puuvuoristoradan. Tiukkojen säännösten vuoksi puiston radat eivät saa nousta näkyvästi ympäröivän metsän yläpuolelle, joten ratoja on rakennettu luovasti jos minkälaisiin notkoihin, rinteisiin ja maan alle.

Tämän vuoden maaliskuussa avattu Wicker Man on yhdysvaltalaisen Great Coasters Internationalin valmistama vuoristorata, myös Power Parkin Thunderbird on kyseisen yrityksen tekemä. Radalla on pituutta vain 660 metriä ja korkeutta 22 metriä mutta itse layout on maastoa myötäilevä ja täynnä tiukkoja mutkia, eikä niinkään suuria mäkiä. Erikoista radassa on nostomäki joka menee ensin pätkän jyrkempää ja sitten loppumatkan loivempaa ylös.

16 miljoonaa englannin puntaa(n. 18,3€) maksaneen radan teema on otettu The Wicker Man-kauhuelokuvasta ja radan mutkien keskelle on rakennettu valtava puinen Wicker Man-hahmo, jonka hartioilta syöksyy vaunun ohittaessa isot tulenlieskat. Osa radasta mennään tunneleissa ja näissä on paljon valo-, savu- ja ääniefektejä, joten ajoelämys on varmasti huikea varsinkin pimeän aikaan.

Lisää vuoristoradasta:
www.wickerman.com
https://rcdb.com/15029.htm