Särkänniemi 9.7.2018

Vietin pari päivää Tampereella ja tietysti Särkänniemessä täytyi vierailla kun edellisestä kerrasta oli vierähtänyt jo kaksi vuotta.  Sään puolesta päivä oli mitä mainioin, aurinko paistoi koko päivän ja lämpötila oli jossain 23 asteen kohdilla.
Saavuin puistoon jo kello 11, jolloin Koiramäki aukeni. Kiertelin katselemassa elukat läpi ja puoleksi menin planetaarioon, jonka näytös kesti 20 minuuttia, juuri sopivasti että laitteet avautuvat.
Huvilaitteiden avauduttua rynnistin heti MotoGeen kyytiin ja hyvä niin koska siihen alkoi heti tulla jonoa. MotoGeen alue oli viime vuodesta muuttunut paljon paremmaksi Viikinkilaivan ja Hurricanen siirryttyä sinne. Alue oli nyt mukavan toimiva ja pystyi tarkkailemaan näiden laitteiden jonoja seuraavaa ajelua ajatellen. Ensimmäisen tunnin aikana laitteisiin pääsi miltei jonottamatta ja ehdin vierailla kahdeksassa laitteessa. Viime vuoden uutuuden, Hypen, kyytiin pääsi suoraan mutta laite oli itselleni pieni pettymys.
Huvimaja-karuselli oli täksi kaudeksi vaihtanut nimeä Järvikaruselliksi ja muuttanut uuden Taikaranta-alueen viereen, järven rantaan, ja siihen se sopi kyllä todella hienosti.
Kahdentoista jälkeen puistoon alkoi kertyä jo hieman jonoja mutta ei ollenkaan pahasti. Pisin jonotus tapahtui tämän vuoden uutuuteen Keinukaruselliin. Yhden laitekuskin voimin sen lastaaminen kesti yhtä ajoa kohden lähemmäs kymmenen minuuttia ja jonossa alkoi olla hieman ärtymystä. Laitteena uusi karuselli oli varsin mainio ja kovempaa vauhtia tarjoava kuin edeltäjänsä Ilmaveivi.
Ruokailemassa kävin Pizzeria Pellen buffetissa jo kahden maissa, jolloin siellä ei vielä ollut suurta tungosta. Ruoka oli tasaisen hyvää ja pizzaa tuli hyvin esille koko ajan, erityisesti kanaa tuli ahdettua oikein kunnolla, sen ollessa omaan makuuni oikein maistuvaa.
Näin lämpimänä päivänä Tukkijokeen tuli pitkät jonot mutta onneksi kävin siinä heti alussa, sillä laite meni epäkuntoon kesken illan ja oli loppuajan suljettu. Koskiseikkailussakin kävin mutta se ei valitettavasti tarjonnut yhtään viilennystä toisin kuin Tukkijoki, jossa kastuin aivan läpimäräksi.
Ikisuosikkiini Troikaan menin tällä kertaa vain kerran mutta X:n ja Hurricanen kyytiin menin kolmasti, josta jälkimmäisessä ajelin illan viimeiset ajot muutaman muun seurassa, puisto nimittäin tyhjeni miltei täysin jo puolta tuntia ennen sulkemista.
Päivä oli oikein onnistunut, ilma suosi, työntekijät olivat mukavia ja laitteissa ehti käydä paljon. Näsinneulaan joutui hieman odottelemaan koska käytössä oli vain yksi hissi.