|

Harry Potter-vuoristorata avattiin, jonotus 10 tuntia

Torstaina avattiin Orlandon Universal Studios Island of Adventures-puistossa uusi Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure-vuoristorata. Harry Potter-alueelle valmistunut vuoristorata ei ole ihan pikkuinvestointi, vaan sen on kerrottu maksaneen 300 miljoonaa dollaria.

Liechtensteinilaisen Intamin:n valmistama vuoristorata on reilut puoli kilometriä pitkä, sisältää 7 laukaisua, menee välillä takaperin ja lisäksi ajon aikana koetaan  reilun 5 metrin vapaapudotus.

Avajaispäivä houkutti paljon innokaita paikalle ja välillä puiston mobiilisovellus ilmoitti jonotusajaksi jopa kymmentä tuntia. Puisto kuitenkin ajoi laitetta pitkälle iltaan, jotta kaikki ajoissa jonoon tulleet pääsivät kyydin kokemaan.

Arviot laitteesta ovat olleet hieman ristiriitaisia. Rata menee suhteellisen matalalla kokoajan, korkeimman kohdan ollessa vain vajaa 20 metriä, jolloin laite kategorisoidaan enemmän perhelaitteeksi. Samalla paikalla sijaitsi ennen huomattavasti hurjempi Dragon Challenge-vuoristorata, joka koostui kahdesta erillisestä radasta ja monet sitä kaipaamaan jääneet odottivat tilalle yhtä hurjaa uutta rataa.

Ohessa video itse ajelusta