Taiga on nyt avattu!

Tänään se vihdoin pitkän odottamisen jälkeen tapahtui ja Taiga-vuoristorata avattiin yleisölle Linnanmäellä. Tämän luokan rata kun valmistuu niin silloin oli pakko lähteä se heti avajaispäivänä kokemaan. Laitteen jonoon olisi päässyt jonottamaan jo 10:30 mutta maltoin mieleni ja saavuin puistoon tuntia myöhemmin. Päädyin ostamaan kaksi laitelippua siltä varalta että jos jono on pitkä, niin voin käyttää oikopolkua ja jos jono ei olisi vielä valtava, saisin kaksi ajelua.

Jono oli siinä vaiheessa jo sen verran pitkä että suosiolla käytin oikopolkua ja pääsin heti kyytiin ja etupenkkiin. Voi olla että vielä ei kaikki rutiinit lastauksessa toimi, kun tahtoi kestää jonkin aikaa ennen liikkeelle lähtöä. Yksi syy on varmasti tavarasäilytys, johon pitää normijonosta ensin mennä vaunun läpi, laittaa tavarat hyllyyn ja sitten omalle paikalle istumaan.

Ajelu oli kyllä miellyttävä kokemus, alun yllättävän voimakkaan laukaisun jälkeen ei vauhti paljoa hidastu ja vaatii useamman ajon ennenkuin tajuaa kunnolla missä kohdassa rataa mennään. Siispä aivan nappihankinta Linnanmäeltä, toisin kuin muutamat edelliset vuoristoradat.

Ajon jälkeen mennään Taigashopin kautta pois, jossa on myynnissä kaikenlaista Taiga-oheistavaraa. Valokuvaus ei vielä ollut käytössä ja sen pitäisi valmistua muutaman viikon aikana. Kaupan perällä on iso ikkuna, josta pääsee hyvin katsomaan Taigan menoa lähietäisyydeltä.

Taigan sisäänkäynnissä valitaan joko Taigapolku tai lisämaksullinen Oikopolku

Tavarasäilytys Oikopolulta kuvattuna

Taigashop

Taigashopin ikkunasta saa kuvia lähietäisyydeltä

Ja lisää kuvia Taigasta