TakeOff – Särkänniemi

TakeOff – Särkänniemi

TakeOff on saksalaisen HUSS:n valmistama kieputin Särkänniemessä. Laite on hieman harvinaisempi pyöritin maailman huvipuistoissa, sillä vuonna 1993 markkinoille tullutta laitetta valmistettiin vain kymmenen kappaletta.

Laitteessa on iso pyörivä taso, jonka päällä on neljä pyörivää gondolia, joista kussakin on paikat kymmenelle matkustajalle. Yhdelle ajolle mahtuu siis peräti 40 matkustajaa, jolloin jonotkin laitteeseen pysyvät suht maltillisina. Ajo alkaa tason ja gondolien pyöriessä ja vauhdin kiihtyessä jopa 80 km/h. Tämän jälkeen nousee taso 50 asteen kulmaan, jolloin laite saavuttaa 14m korkeuden. Hetken pyörittyään huippunopeudella vauhtia hidastetaan ja vaihdetaan suuntaa, jonka jälkeen taso laskeutuu ja ajo päättyy.

Vuonna 2006 avattu TakeOff näyttää hienolta ja vauhdikkaalta mutta itselleni se on aina pettymys. Ajo alkaa suhteellisen mukavasti mutta alkaa puuduttaa varsin äkkiä. Erityisesti kun suuntaa vaihdetaan, on meno vain tylsää vänkäämistä, laitteen moottorit vinkuu ja odottaa että ajelu päättyisi pian. TakeOff:n paikalla sijaitsi ennen Frisbee-laite ja siinä oli hyvä laite, jonka vaihtaisin heti takaisin tämän turhuuden tilalle.

TakeOff, Särkänniemi

Valmistaja: HUSS, Saksa
Avausvuosi: 2006
Korkeus: 14m
Huippunopeus: 80 km/h
Istumapaikkoja: 40 Pituusraja: 130cm

Hyvää
  • Laitteessa hyvä kapasiteetti
  • Isoksi laitteeksi matala pituusraja, 130 cm
  • Vauhdikkain ajo miellyttävää ja sopivan hurjaa
Huonoa
  • Mahdollisuudet olla tosi hyvä laite mutta ajo-ohjelma on huono
  • Turvakaaret eivät kaikkein mukavimmat