|

TakeOff – Särkänniemi

TakeOff on saksalaisen HUSS:n valmistama kieputin Särkänniemessä. Laite on hieman harvinaisempi pyöritin maailman huvipuistoissa, sillä vuonna 1993 markkinoille tullutta laitetta valmistettiin vain kymmenen kappaletta.

Laitteessa on iso pyörivä taso, jonka päällä on neljä pyörivää gondolia, joista kussakin on paikat kymmenelle matkustajalle. Yhdelle ajolle mahtuu siis peräti 40 matkustajaa, jolloin jonotkin laitteeseen pysyvät suhteellisen maltillisina. Ajo alkaa tason ja gondolien pyöriessä ja vauhdin kiihtyessä jopa 80 km/h. Tämän jälkeen nousee taso 50 asteen kulmaan, jolloin laite saavuttaa 14m korkeuden. Hetken pyörittyään huippunopeudella vauhtia hidastetaan ja vaihdetaan suuntaa, jonka jälkeen taso laskeutuu ja ajo päättyy.

Vuonna 2006 avattu TakeOff näyttää hienolta ja vauhdikkaalta mutta ajokokemus tahtoo olla aina pettymys. Ajo alkaa suhteellisen mukavasti kovaa pyörien mutta alkaa puuduttaa varsin äkkiä. Erityisesti kun suuntaa vaihdetaan, on meno vain tylsää vänkäämistä, laitteen moottorit ulvoo ja odottaa että ajelu päättyisi pian. TakeOff:n paikalla sijaitsi ennen mainio Frisbee-laite ja harmi että se korvattiin tällä.

TakeOff, Särkänniemi

Valmistaja: HUSS, Saksa
Avausvuosi: 2006
Korkeus: 14m
Huippunopeus: 80 km/h
Istumapaikkoja: 40 Pituusraja: 130cm