|

Trombi – Tykkimäki

Olipa kerran vuosi 2005 ja Särkänniemi ja Tykkimäki esittelivät kauden uutuudet, jotka sattuivat olemaan saman nimiset mutta aivan erityyliset laitteet. Särkänniemen Trombin olen jo aiemmin arvostellut ja se on edelleen yksi huonoimmista laitteista joissa olen ollut. Tykkimäen Trombi on taas aivan toisenlainen kokemus. 

Trombi on italialaisen Zamperlan valmistama Disk’O-laite ja se esiteltiin huvipuistomessuilla vuonna 2003, joten Tykkimäki hommasi sen tarjontaansa varsin tuoreeltaan.

Itse laite koostuu u:n mallisesta radasta ja sen päällä olevasta kiekosta, jossa matkustajat istuvat katsoen ulospäin. Turvapuomit ovat tavallisesta poikkeavat sillä ne tulevat selkäpuolelle. Laitteeseen istutaan satulatyylisille istuimille, nojataan eteenpäin ja penkin alta nousevat turvapuomit tulevat selkää vasten.

Laite alkaa puöriä ja itse kiekko lähtee hitaasti kulkemaan edestakaisin pitkin rataa. Vauhdin saavutettua huippunsa, jolloin noustaan nopa kymmenen metrin korkeuteen, kiekon pyörimissuunta vaihtuu ja tämän jälkeen laitteen vauhti hidastuu ja ajelu on ohi.

Itse pidän Trombia yhtenä Tykkimäen parhaimmista laitteista ja se sopii hyvin monenikäisille. Laitteessa tulee vauhtia riittävästi ja pidän tästä enemmän kuin Särkänniemessä olevasta uudemmasta versiosta, Tyrkystä. Tässä on paljon intensiviisempi meno kun mennään vaan pientä liikerataa vauhdilla, toisin kuin Tyrkyssä, jossa rata osa on pidempi.

Tämän tyyliset laitteet ovat siitä hyviä että istuinpaikalla ei ole niinkään väliä, aina saa hyvän ja vauhdikkaan ajelun. Parasta on ehdottomasti kun laitteen täydessä vauhdissa mennään radan reunasta toiseen samalla huimasti pyörien. Jos aikoinaan tykkäsi Särkänniemen Frisbee-laitteesta niin tämä on liikeradaltaan varsin samantyyppinen, joskin ei aivan yllä sen vauhdin tasolle.

Trombi – Tykkimäki

Valmistaja: Zamperla, Italia
Malli: Disk’O
Avausvuosi: 2005
Korkeus: 10,7 m
Istumapaikkoja: 24
Pituusraja: 120cm